ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Καλούμε τον Θ.Ο.Ε. για μία τελευταία φορά να προβεί άμεσα στην τακτοποίηση των οφειλών του απέναντί μας, όπως έχει υποσχεθεί να κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, προφορικά και γραπτά, τόσο σε εμάς όσο και στο σωματείο μας, και πρόσφατα πλέον και δημόσια.

Ο Θ.Ο.Ε. σε ανάρτησή του – η οποία είναι παράτυπη καθώς δημοσιεύει μέρος της συνομιλίας μας με την δικηγόρο του και την οποία δεν απέσυρε παρά τις διαμαρτυρίες μας – υποσχέθηκε ότι θα μας εξοφλήσει αν υποβληθούν τα νόμιμα παραστατικά. Παράλληλα όμως, οι προτάσεις λύσεων που είναι πρακτικά ανεφάρμοστες μας έχει οδηγήσει στα όρια των αντοχών μας. Για παράδειγμα μας ζητάει να εκδώσουμε όλοι ατομικά τιμολόγια ενώ γνωρίζει ότι δεν είμαστε όλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ταυτόχρονα όμως δεν συμφωνεί να μας καλύψει με ατομικά παραστατικά «τίτλου κτήσης» όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις συνεργασίας με καλλιτέχνες που δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης σε αυτό το διάστημα ζητάει ετεροχρονισμένα όλο και περισσότερα πράγματα από εμάς. Περισσότερο από ένα μήνα μετά την αρχή της συνομιλίας μας και ενώ υποτίθεται ότι φτάνουμε σε μία λύση ο Θ.Ο.Ε. ζητά δύο υπεύθυνες δηλώσεις από καθένα από εμάς, χωρίς να εξηγήσει επαρκώς τ λόγο, για ένα ποσό μάλιστα που ίδιος χαρακτηρίζει με προκλητικό και απαξιωτικό τρόπο ως «πολύ μικρό». Επιπλέον, ενώ οι επικοινωνίες γίνονται εδώ και εβδομάδες με τους αντιπροσώπους μας, τους οποίους συνεπώς αναγνωρίζει και νομιμοποιεί για τις συνομιλίες, ζητάει ξαφνικά να μιλήσει τηλεφωνικά με όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις παραγωγές και ζητάει από εμάς τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να τα έχει ήδη. Θεωρούμε πως είναι και αυτή μια πρακτική κωλυσιεργίας από πλευράς του ΘΟΕ, που έχει και στο παρελθόν επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο, όταν τον Ιούλιο ξεκίνησε, μέσω της δικηγόρου του, ξανά διαπραγμάτευση για το – θα ξαναπούμε! – λυμένο, αποδεδειγμένο και ξεκάθαρο ζήτημα της υποχρέωσης εξόφλησής μας.

Επιπλέον ο Θ.Ο.Ε. δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα του πιάνου το οποίο επέστρεψε με κατεστραμμένο το καπάκι στην κ. Δέδε μετά την συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στο Πολυχώρος Artiki το 2018. Ο κ. Ηλίας Δρούζας προθυμοποιήθηκε να το μεταφέρει από και προς την Αθήνα και να προπληρώσει την επισκευή του. Από τότε ο Θ.Ο.Ε. δεν τον έχει εξοφλήσει και παρόλες τις ερωτήσεις μας δεν έχει δώσει απαντήσεις για τα παρακάτω:: Το πιάνο δεν υπέστη βλάβη κατά την μεταφορά προς/από το συναυλιακό χώρο (ARTiki); Δεν είναι ευθύνη του διοργανωτή η επισκευή του; Αρνείται ο Θ.Ο.Ε. ότι ο κ. Ηλίας Δρούζας τους έκανε την εξυπηρέτηση;

Τελικά ύστερα από δύο μήνες διαπραγματεύσεων, μετά το τέλος του φεστιβάλ του – το οποίο αποπροσανατολιστικά κατηγορούμαστε ότι δήθεν θέλουμε να δυσφημίσουμε – και ροκανίζοντας τον χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 όπου κλείνει πενταετία από τις παραστάσεις και παραγράφονται οι οφειλές (πλέον δεν μας μένει άλλη λογική εξήγηση πέρα από αυτή), ο Θ.Ο.Ε., μέσω της δικηγόρου του, κλείνει μονομερώς τη συζήτηση και διατυπώνει την τελική απόφαση του με το παράλογο αίτημα να κόψουμε όλοι ατομικά παραστατικά υπό την μορφή τιμολογίου, το οποίο δεν είναι εφικτό για τους λόγους που αναφέραμε πιο πριν. Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή μάς κοινοποιήθηκε χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε νόμιμου τύπου (ημερομηνία, υπογραφές).

Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι η στάση αυτή του Θ.Ο.Ε. αφήνει υπόνοιες ότι είμαστε παράνομοι. Το λέμε λοιπόν ξεκάθαρα: Εμείς ταξιδέψαμε στην Ερμιονίδα, κάναμε τις πρόβες και δώσαμε τις παραστάσεις που είχαν συμφωνηθεί. Το ότι για αυτές τις παραστάσεις παραμένουμε απλήρωτοι/ες και αδήλωτοι/ες είναι κάτι που επιβαρύνει τον διοργανωτή των παραγωγών αυτών και εργοδότη μας, τον Θ.Ο.Ε.

Καλούμε λοιπόν το Δ.Σ. του Θ.Ο.Ε. να σταματήσει αυτή την πρακτική και να δεσμευτεί άμεσα για την ημερομηνία της εξόφλησής μας με έναν από τους εφικτούς και νόμιμους τρόπους πληρωμής που έχουμε προτείνει. Δεν θα ανεχτούμε άλλο εμπαιγμό! Εάν το αίτημα μας δεν ικανοποιηθεί άμεσα με κάποια βιώσιμη συμφωνία, θα αναγκαστούμε να το διεκδικήσουμε ενώπιον των αρμόδιων αρχών και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κινητή Μονάδα Υγείας Αργολίδας: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test

AGGELOS DRITSAS

Η Microsoft θα εγκαταλείψει το Windows Mixed Reality σε μελλοντική ενημέρωση

AGGELOS DRITSAS

Ελληνική Παράδοση

AGGELOS DRITSAS

Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης: Τα Χριστούγεννα γινόμαστε ξανά παιδιά! (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά Padel στην Αργολίδα (απονομές)

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο Μάθιου Πέρι, ο αγαπημένος Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

AGGELOS DRITSAS

Από την 1η Μαρτίου POS και ταμειακές σε όλες τις λαϊκές αγορές

AGGELOS DRITSAS

Παίκτης της Ερμιονίδας ο Μαργαρίτης Κουζούνιας

AGGELOS DRITSAS

Με σεβασμό και κατάνυξη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος το Άγιο Φως.

AGGELOS DRITSAS

Ο Πρόεδρος του Αχλαδοκάμπου Θοδωρής Μπόγρης ανανεώνει την υποψηφιότητά του με την “Αλλαγή Πορείας”

AGGELOS DRITSAS