ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχαιρετισμός στον Μιχάλη Μαντά – συγγραφέα ηλεκτρονικών βιβλίων ψαρέματος ,Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948.

Με βαθιά οδύνη ο χώρος της ερασιτεχνικής αλιείας αποχαιρετά τον Μιχάλη Μαντά, ο οποίος ξεκίνησε το τελευταίο του μεγάλο ταξίδι για τις θάλασσες του Παραδείσου.

Ο Μιχάλης Μαντάς υπήρξε σε όλη του την ζωή πιστός στην αγάπη του για το ψάρεμα αφήνοντας πίσω του πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία. Η παρακαταθήκη που αφήνει στην ελληνική ψαρευτική κοινότητα είναι τεράστια, ενώ υπήρξε και υποστηρικτής της ανάγκης συσπείρωσης των ερασιτεχνών ψαράδων.

Βιογραφία και Καριέρα

Ο Μιχάλης Μαντάς γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1948. Μετά την αποφοίτησή του από τη Μέση Εκπαίδευση, μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, που δεν ολοκλήρωσε ποτέ, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, από πεζοδρόμιο μέχρι διαλογή στο ΠΡΟΠΟ, και πώληση φοιτητικών σημειώσεων στους συμφοιτητές του.

Αυτή η δραστηριότητα τον οδήγησε στη δημιουργία της επιχείρησης Γραφικών Τεχνών, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2011. Εξειδικεύτηκε αρχικά στην έκδοση επιστημονικών συγγραμμάτων και στη συνέχεια διαφόρων εφημερίδων, περιοδικών και άλλων εντύπων.

Το σπουδαιότερο επίτευγμά του ήταν η ίδρυση του «Εκδοτικού Συνεταιρισμού Συγγραφέων Καθηγητών» το 1983 και η έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Πολίτης των Μεσογείων» την περίοδο 1994-2005.

Το βαρκάκι που διατηρούσε τα τελευταία χρόνια

Η Αγάπη για το Ψάρεμα

Παρά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ο Μιχάλης Μαντάς δήλωνε πάντα επαγγελματίας ψαράς, παρά το ότι δεν εξασκούσε το επάγγελμα αυτό. Μετά τη συνταξιοδότησή του, συνέγραψε τέσσερα βιβλία σχετικά με το ψάρεμα, τα οποία κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή και παρέχονται δωρεάν σε όποιον τα ζητήσει. Το 2020, τα βιβλία αυτά ανακαινίστηκαν πλήρως, μετατράπηκαν σε διαδραστικά και διατίθενται πλέον από την ιστοσελίδα «Ψαρεύοντας…».

Η Συνεισφορά του στην Κοινότητα των Ψαράδων

Ο Μιχάλης Μαντάς πάντα προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα έργο στον χώρο των ψαράδων. Η ιστοσελίδα psarevontas.gr, στην οποία περιέχονται τα 8 διαδραστικά βιβλία του για το ψάρεμα και μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο, έγινε δημόσια και προσβάσιμη σε όλους τους ψαράδες με μια απλή εγγραφή. Τα έξοδα της λειτουργίας της ιστοσελίδας τα αναλαμβάνει η οικογένειά του.

Τελευταίο Μήνυμα

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, ο Μιχάλης Μαντάς αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την υγεία του και ανακοίνωσε την απόφασή του να κάνει την ιστοσελίδα του δωρεάν για όλους τους ψαράδες. Ζήτησε από όσους διαβάσουν την ανακοίνωση να την κοινοποιήσουν στις κοινότητες των ψαράδων, ώστε να ωφεληθούν όλοι ανεξαιρέτως.

Αντίο, καπετάνιο Μιχάλη.

Η μνήμη σου θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και η παρακαταθήκη σου θα συνεχίσει να οδηγεί τους ερασιτέχνες ψαράδες στα μονοπάτια της γνώσης και της αγάπης για τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 1η Αυγούστου

Tv

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η πληρωμή επιδότησης για όλους τους δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Ηλεκτρονικές οι κλήσεις της Τροχαίας – Τέλος το σβήσιμο

Tv

Επίδομα γέννησης: Τα νέα ποσά μετά τις αυξήσεις, πότε θα γίνουν οι πληρωμές

AGGELOS DRITSAS

Συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Με τον Στάνκογλου «Οιδίποδα» πέφτει φέτος η αυλαία στην Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Μανταρινιού: Το δώρο στον Δημήτρη Πτωχό από το Δρέπανο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σε Ναύπλιο και Τολό θα περιοδεύσει ο Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη

AGGELOS DRITSAS

“Νέα Πελοπόννησος”: Διήμερη περιοδεία Πέτρου Τατούλη σε Τρίπολη, Κορινθία και Λακωνία

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ο Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος, ένα μικρό εκκλησάκι χτισμένο με κρασί. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων η Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κτήριο Μίληση.

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται η 11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου στο Κρανίδι Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS