ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ :Στην ΠΕ Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε έργο και μια απόδειξη συνέπειας και σχεδίου» #ΑΓΓΕΛΟΣ_ΔΡΙΤΣΑΣwww.argolidatv.grwww.dritsas.gr

Επισκέψεις σε έργα υποδομής και ανάπτυξης σε όλη την Αργολίδα

Την ευκαιρία να δει από κοντά την εξέλιξη σημαντικών έργων υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας είχε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Πρόκειται για παρεμβάσεις που ενισχύουν την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη δυναμική της περιοχής.

🏛️ Δρόμος Αρχαιοτήτων – Έργο ουσίας για κατοίκους και επισκέπτες

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο Δρόμος Αρχαιοτήτων, όπου υλοποιείται το έργο «Συντήρηση τμημάτων της υπ’ αριθμ. 19Α Επαρχιακής Οδού – Γ’ Φάση (Δρόμος Αρχαιοτήτων)», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ.

Η παρέμβαση αφορά έναν οδικό άξονα αυξημένης κυκλοφορίας, που συνδέει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και εξυπηρετεί καθημερινά κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες. Η αποκατάσταση των φθορών και η αναβάθμιση του δρόμου είναι καθοριστικές για την ασφάλεια, την οδική εμπειρία και τη συνολική τουριστική εικόνα της Αργολίδας.

💧 Υποδομές άρδευσης – Έργα για το νερό και την παραγωγή

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα υπό κατασκευή αντλιοστάσια “Ταλιώτης 1” και “Μεταφοράς νερού προς Ερμιονίδα”.

Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά τον ΤΟΕΒ Ασίνης και Δρεπάνου και ενισχύει την άρδευση και τη μεταφορά νερού, ενδυναμώνοντας την παραγωγική βάση της περιοχής.

Το δεύτερο, προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά τη μεταφορά νερού από τα δίκτυα του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα — έργο στρατηγικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη όλης της Αργολίδας.

⚓ Μαρίνα Ναυπλίου – Ένα έργο-ορόσημο για την τουριστική ταυτότητα της πόλης

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης το σημείο όπου προχωρούν οι διαδικασίες για τη Μαρίνα του Ναυπλίου, έργο προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ.

Με την ολοκλήρωσή του, η Μαρίνα θα αναμορφώσει ριζικά την παραλιακή ζώνη, προσδίδοντας στο Ναύπλιο νέα αναπτυξιακή ώθηση και αναβαθμίζοντας το προφίλ της πόλης ως διεθνούς προορισμού υψηλών προδιαγραφών.

🌉 Γέφυρα Ερασίνου – Ολοκλήρωση στις αρχές του νέου έτους

Τέλος, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο της νέας γέφυρας Ερασίνου, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ (ΠΔΕ), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026.

Η γέφυρα θα αποκαταστήσει την ασφαλή κυκλοφορία και τη συνδεσιμότητα του οικισμού, εξυπηρετώντας τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και την τοπική οικονομία.

🗣️ Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

«Κάθε έργο που προχωρά είναι ένα βήμα πιο κοντά σε μια Αργολίδα που αναπτύσσεται με σχέδιο, συνέπεια και σεβασμό στους ανθρώπους της»,

υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου

«δεν αφήνει καμία περιοχή και κανένα έργο χωρίς συνέχεια και παρακολούθηση».

👥 Παρόντες στην περιοδεία

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν:

ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος,

ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης,

ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης,

και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ευαγγελίστρια Ναυπλίου ζει μια πνευματική άνοιξη.

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινάει το 17ο Ράλλυ Δαναών με επίκεντρο την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος του Ναυπλίου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – Μέχρι και 39 βαθμούς οι θερμοκρασίες

AGGELOS DRITSAS

ΣΟΚ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ : Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μαρκάκης

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Καταφέραμε για 2 τουλάχιστον χρόνια να λειτουργήσει προγραμματισμένα η Μόνιμη Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Η επένδυση στην Πολιτική Προστασία είναι μονόδρομος -Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές

AGGELOS DRITSAS

Σάλος με τον Πάπα Φραγκίσκο – Αποκάλεσε «π@@στ@δες» τους ομοφυλόφιλους

AGGELOS DRITSAS

Οι Έμποροι του Ναυπλίου γιόρτασαν την Εικόνα τους στην Αγία Μονή (vid)

AGGELOS DRITSAS

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η συναυλία Μαραβέγια στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

ΑΕ Ερμιονίδας – Ατρόμητος Παναριτίου Ναυπλίου 2 0 Παραλίγο επεισόδια..

AGGELOS DRITSAS

Με 18 θέματα συνεδριάζει στις 8 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS