ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γιάννης Ανδριανός Στην εκδήλωση του Ερμιονικού Συνδέσμου για τον Λίνο Μπενάκη

Τιμήσαμε χθες στην ωραία εκδήλωση του Ερμιονικού Συνδέσμου την μνήμη ενός σπουδαίου επιστήμονα και φίλου της Αργολίδας, του αείμνηστου Λίνου Μπενάκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσα μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ερμιονικό Σύνδεσμο, στον Δήμο Ερμιονίδας, σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Λίνος Μπενάκης υπήρξε κορυφαίος ακαδημαϊκός μελετητής της ελληνικής φιλοσοφίας, φωτίζοντας με το έργο του εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας της φιλοσοφίας του γένους μας, όπως κατεξοχήν την εξέλιξη της φιλοσοφικής σκέψης στους βυζαντινούς χρόνους.

Με το προσωπικό του ερευνητικό έργο, αλλά και συντονίζοντας τις προσπάθειες μιας πλειάδας έγκριτων ερευνητών, ο Λίνος Μπενάκης κατέλιπε μια ανεκτίμητη εκδοτική σειρά βυζαντινών φιλοσόφων και σχολιαστών του Αριστοτέλη, τεκμηριώνοντας πέραν πάσης αμφιβολίας τη διαχρονική συνέχεια της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης.

Ταυτόχρονα βεβαίως με το διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό του έργο, ο Λίνος Μπενάκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ερμιονικού Συνδέσμου, που από το 1961 μέχρι σήμερα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία, την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού της Ερμιόνης με ποικίλες και αξιέπαινες δράσεις, διαλέξεις και παρεμβάσεις.

Η εκδήλωση αυτή είναι υπ’ αυτή την έννοια, πέρα από απόδοση μιας απολύτως προσήκουσας τιμής στη μνήμη του Λίνου Μπενάκη, και ένα κάλεσμα συνέχισης και άμιλλας, ιδίως για τους νέους ανθρώπους του τόπου μας.

Είναι μια ευκαιρία να προβάλουμε ως υπόδειγμα τη ζωή, το έργο και το ήθος του εκλιπόντος στις νέες γενιές της Ερμιόνης και της Αργολίδας δείχνοντας με αυτό τον τρόπο έναν δρόμο προσφοράς και δημιουργικής καταξίωσης.

Είμαι βέβαιος ότι μέσα από το πολύτροπο και σημαντικότατο έργο του Λίνου Μπενάκη, αλλά και μέσα από τη δράση του Ερμιονικού Συνδέσμου που ο ίδιος συνδημιούργησε, η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή στον τόπο μας ως φάρος νοήματος και προσανατολισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Για να παίρνουμε ιδέες: Μόδα στην Αμερική η γιόγκα με μια γίδα στην πλάτη !

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά σε Κατάστημα στο Τολό

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται την Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Η κόρη του Πύρρου Δήμα άλλαξε το επώνυμο της στα social media

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη μαθητών του 1 ου Γυμνασίου Ναυπλίου στο Δημαρχείο

AGGELOS DRITSAS

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αργολίδα 

AGGELOS DRITSAS

«Νέα Επιμορφωτικά Σεμινάρια από το Επιμελητήριο Αργολίδας»

Tv

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

«Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία η συναυλία στο Ναύπλιο για ασφαλή σχολεία

AGGELOS DRITSAS

Ο Δημήτρης Κασσάνος από το Άργος θα είναι υποψήφιος με την “Αλλαγή Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Η Αναγεννητική Γεωργία είναι το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται  πλέον  στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας

AGGELOS DRITSAS