ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Δήμος Ναυπλιέων Απάντηση σε συκοφαντικά σχόλια για την Πολιτική Προστασία του Δήμου

Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, είναι από τις χειρότερες από την άποψη των κλιματολογικών συνθηκών και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τη φετινή επιμονή κυμάτων καύσωνα, τα οποία ταλαιπωρούν τη χώρα μας και ωθούν στα όρια ολόκληρο το μηχανισμό.

Με δεδομένο αυτές τις ιδιαίτερα σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες για όλους, τώρα είναι ώρα για συντονισμένη εργασία, αλληλεγγύη, σχεδιασμό, επιφυλακή και αποτελεσματικότητα. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, αν όχι θλιβερό, να ασκείται μια τόσο χαμηλού επιπέδου πολιτική από την αντιπολίτευση, τέτοιες ώρες που καλούμαστε όλοι να βρισκόμαστε στις επάλξεις.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τζαρίμας σε αγαστή συνεργασία με όλη η δημοτική ομάδα έχουν οργανώσει και διαχειρίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα μέσα και το προσωπικό του Δήμου Ναυπλιέων, συνεργάζονται στενά με Εθελοντικές Οργανώσεις και εκτελούν πιστά ό,τι προβλέπεται για την ετοιμότητα, την προετοιμασία και την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας .

Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ακόλουθα :

• Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου στο Δήμο μας.

• Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας.

• Επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ 2”, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας “Ξενοκράτης” ενώ ταυτόχρονα ομάδα συνεργατών επεξεργάζεται και συντάσσει σειρά από επιχειρησιακά σχέδια, άκρως απαραίτητα για την προστασία των δημοτών μας σε διάφορα σενάρια.

• Συνδράμαμε με ίδια μέσα στην επιχείρηση της αντιμετώπισης της μεγάλης πρόσφατης πυρκαγιάς στην Κορινθία.

• Βρισκόμαστε σε διαρκή επιφυλακή για περισσότερο από 30 ημέρες.

• Αντιμετωπίσαμε άμεσα πτώσεις δέντρων σε πλείστα σημεία του Δήμου μας.

• Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ενάρξεις μικρών εστιών πυρκαγιών με την συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, εμποδίζοντας την επέκτασή τους.

• Ενημερώσαμε τους Δημότες μας για τη νέα νομοθεσία περί καθαρισμού οικοπέδων.

• Πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς και επιτόπιες παρεμβάσεις, όπου ήταν απαραίτητο.

• Αξιοποιήσαμε ένα drone σαν μέσο επιτήρησης επικίνδυνων σημείων, με καθημερινή σχεδόν λειτουργία.

• Ελέγχθηκαν και επισκευάσθηκαν πολλοί πυροσβεστικοί κρουνοί, που αντιμετώπιζαν προβλήματα λειτουργίας στο Δήμο Ναυπλιέων.

• Ολοκληρώθηκε η απογραφή των γεωργικών μηχανημάτων και βυτιοφόρων, τα οποία είναι απολύτως λειτουργικά και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτη ανάγκη.

• Ολοκληρώσαμε την πλήρωση με νερό σε κρίσιμες δεξαμενές πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται από την Πολιτική Προστασία, ενώ προγραμματίζουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να ενισχυθούν περαιτέρω.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η μικρόψυχη αντιπολίτευση της ηγεσίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η τοξικότητα των διχαστικών τοποθετήσεών της, δεν είναι αρκετή για να λησμονήσουν οι δημότες την καμένη γη που άφησε πίσω της σε πολλαπλά επίπεδα, όπως το μηχάνημα της φωτογραφίας, το οποίο αποτέλεσε χορηγία δημότη και βρέθηκε παρατημένο, σχεδόν διαλυμένο σε μία γωνία του Δήμου μας.

Κανένας Δήμος δεν ωφελείται από το πέταγμα λάσπης στον ανεμιστήρα, ωφελείται μόνον από το συντονισμένο έργο και το αποτέλεσμα. Αυτή η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να αφήσει πίσω της τις άναρθρες κραυγές και τις συκοφαντίες και να εστιάσει στο έργο και στην ακούραστη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Ακόμη και με ελικόπτερο στο ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πανναυπλιακός πρωταθλητής στην Α1 κατηγορία Αργολίδας ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γυμνάσια από Άργος και Ναύπλιο θα επισκεφθούν τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

AGGELOS DRITSAS

Σε Ναύπλιο και Τολό θα περιοδεύσει ο Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη φυγόποινου στο Ναύπλιο για κλοπή – Τρεις κλοπές ποδηλάτων εξιχνιάστηκαν στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτριος Ορφανός βράβευσε τους μικρούς αθλητές του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης Argolida Taekwodo Union

Tv

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια !Μπράβο σε όλους !

AGGELOS DRITSAS

Εστιατόριο στο Ναύπλιο ζητάει σερβιτόρο ή σερβιτόρα

AGGELOS DRITSAS

Μάκαρης: Απόψε, το Ναύπλιο μπορεί να ονειρευτεί ξανά!

AGGELOS DRITSAS