ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και όλων όσων διημείφθησαν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την παραχώρηση του ΔΑΚ Ναυπλίου, για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Μαντζαβράκος ανέφερε τα ακόλουθα:

Τώρα που πέρασε μια εβδομάδα σχεδόν, ας αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά με τη συναυλία του κου Αργυρού, στο ΔΑΚ Ναυπλίου (18/08/2024).

Καταρχάς να θυμηθούμε ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ. Η φωτογραφία που αναρτώ με τις ζημιές στο ταρτάν, είναι ΠΡΙΝ ξεκινήσει η περσινή συναυλία, κατά το στήσιμο των εγκαταστάσεων δηλαδή. Βαρέα οχήματα (φορτηγά) ‘‘έκοβαν βόλτες’’ – τη νύχτα – μέσα στο ταρτάν και έστριβαν πάνω σε αυτό (ότι χειρότερο, γιατί το ξεκολλάει), φορτωμένα παλετοφόρα με μεταλλικές ρόδες που τα τραβούσαν πάνω στο ταρτάν, βαρέα αντικείμενα τοποθετούνταν (επάνω στο ταρτάν) χωρίς καμία πρόληψη για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ζημιάς. Ήδη ΠΡΙΝ την έναρξη της συναυλίας, η καταστροφή είχε γίνει! Στο ερώτημα που είχα θέσει σχετικά με το λόγο προμήθειας του υλικού για μπαλώματα στο ταρτάν – πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας – δεν πήρα ποτέ απάντηση. Δεν καταδέχονταν να απαντήσουν σε πολίτη, όπως όλοι ξέρουμε. Μάλλον το είχαν προβλέψει πως θα γίνουν τέτοιες ζημιές. Βέβαια εκλογές έρχονταν…

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ. Αρχικά υπήρχε άρνηση, κυρίως από μέρους μου, για οποιαδήποτε εκδήλωση, μέσα στο στίβο του ΔΑΚ Ναυπλίου. Επειδή τα περσινά γεγονότα ήταν ακόμα έντονα στη μνήμη μου και επειδή τα αποτελέσματά τους (κάκιστη αποκατάσταση του ταρτάν) τα ζω σχεδόν κάθε μέρα, ως δρομέας που προπονείται εκατοντάδες ώρες το μήνα στο Στάδιο, δε μπορούσα να φανταστώ πως μπορεί να γίνει κάτι και να μην έχουμε τις ίδιες καταστροφές. Ωστόσο, όταν οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας, μας παρουσίασαν περιπτώσεις πρόσφατων εκδηλώσεών τους σε στάδια με σύγχρονο ταρτάν (με μπλε-γαλάζιο στίβο για όσους έχουν εικόνα!), για τις οποίες δεν είχε ακουστεί κανένα παράπονο και έπειτα από επαφές με αντιδημάρχους αθλητισμού άλλων πόλεων, συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Βέβαια οι όροι που θέσαμε για την προστασία του χώρου, ήταν πάρα πολλοί και δεσμευτικοί.

Προσωπικά ήμουν εκεί από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι διοργανωτές στο ΔΑΚ. Έως τη στιγμή που έφυγαν, είχα εικόνα για καθετί που συνέβαινε εντός του Σταδίου. Είχαμε πει τι θέλουμε και πως το θέλουμε και οι διοργανωτές το τήρησαν στο ακέραιο! Τόσο εγώ, όσο και ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, κύριος Thanasis Panoutsopoulos, είχαμε συνεχή εικόνα (έπειτα από απρογραμμάτιστες αυτοψίες μας) και ενημέρωση από τους φύλακες. Το ΔΑΚ δεν έμεινε ποτέ χωρίς επίβλεψη! Το Σάββατο στις 07:00, στις 14:00, στις 21:00 ακόμα και ξημερώματα Κυριακής στις 02:30! Όλα αυτά με καύσωνα, Σάββατο 17 Αυγούστου.

Για να μην το κουράζω άλλο, ΟΛΑ τα πράγματα που αποτελούσαν τον εξοπλισμό της συναυλίας, φορτώθηκαν, ξεφορτώθηκαν και μεταφέρθηκαν ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ! Και μάλιστα πάνω σε προστατευτικό δάπεδο από κατάλληλο υλικό. Όλα τα ‘‘ποδαράκια’’ που ακουμπούσαν στο ταρτάν, ακουμπούσαν πρώτα σε κατάλληλο υλικό, ώστε να επιμεριστεί η πίεση και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό τόσο στο ταρτάν, όσο και στο γκαζόν! Όλος ο χώρος όπου βρίσκονταν οι θεατές, εντός του στίβου, ήταν σκεπασμένος με σκληρό πλαστικό, κατάλληλο για την προστασία του ταρτάν. Τόσο το ταρτάν, όσο και οι κερκίδες, το επόμενο πρωί της συναυλίας, όχι μόνο δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ζημιά, αλλά ήταν και πιο καθαρά απ’ ότι πριν. Εννοείται πως υπήρξε φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του χώρου πριν και μετά τη συναυλία.

Προσωπικά, όλο αυτό ήταν πολύ επίπονο, αλλά άξιζε τον κόπο. Ειδικά όταν είδα τόσο κόσμο στη συναυλία, ο οποίος συμμετείχε με πολύ έντονο παλμό! Η αλήθεια είναι πως όλοι ζούμε στο μικρόκοσμό μας. Οι δρομείς θέλουμε να τρέχουμε και να μη μπαίνει κανείς άλλος μέσα, οι άνθρωποι που θέλουν να ακούσουν έναν καλλιτέχνη, απορούν γιατί δε γίνονται συναυλίες στον τόπο μας (είχα τέτοια παράπονα μετά το τέλος της συναυλίας), κτλ. Νομίζω με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με πολλή δουλειά, όλα μπορούν να γίνουν. Και μακάρι το τέλος της πενταετίας μας, να μας βρει με νέο ταρτάν και με έναν νέο συναυλιακό χώρο. Θα το παλέψουμε πάρα πολύ αυτό.

Αυτά για να ξέρει ο κόσμος – που συνεχώς ζητάει να ενημερώνεται – τι έγινε, πως φέτος έγιναν σχεδόν όλα σωστά, πως φέτος δεν έγιναν ζημιές, πως φέτος ο Δήμος θα πληρωθεί πενταπλάσιο ποσό από πέρσι κτλ. Και στην τελική, για να κρίνει κάθε στιγμή, αυτούς που έστειλε να τον εκπροσωπήσουν.

Υ.Γ.1. Χωρίς την όλη διαχείριση της εκδήλωσης από τον κύριο Θανάση Πανουτσόπουλο, αυτή δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Υ.Γ.2. Προς τους διοργανωτές και κυρίως τον κύριο Sotiris Corfiatis και τον κύριο George Theofanopoylos: Μπράβο σας και ευχαριστώ που ήσασταν τόσο υπομονετικοί μαζί μου. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους!

Υ.Γ.3. Είναι συγκινητικό να σου λένε Μαραθωνοδρόμοι (με δεκάδες χιλιάδες ώρες μέσα στους στίβους) συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, για το ότι σεβαστήκαμε τον χώρο.

Υ.Γ.4. Σχετικά με τις ”απειλές” του τύπου ”έχω σε φωτογραφίες τα περσινά λεγόμενά σου και θα τα πούμε φέτος”, ”θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη κτλ” και με αυτοψίες ανθρώπων που δεν έχουν ξαναμπεί στο Στάδιο, μόνο καλό κάνουν. Λίγο χιούμορ πάντα χρειάζεται.

Υ.Γ.5. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους κάτωθι φορείς για την άψογη συνεργασία τους:

1) ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

2) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

3) ΕΚΑΒ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

#nafplio

#dimosnafplieon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 45 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

NAYΠΛΙΟ: Να μετατραπεί σε χώρο εκθεσιακής προβολής τοπικών προϊόντων ο χώρος του ΟΣΕ στο λιμάνι

Tv

”Κρανιδιώτικη Λύριζα 2024″

AGGELOS DRITSAS

ΑΣ ΙΟΝΙΟΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ 93-75

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία : Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο με μηχανή στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών στο Μπολάτι 

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Special Olympics στην λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι…

AGGELOS DRITSAS

Είπε μόνο 6 λέξεις: Ανατριχιάζουν τα λόγια του Βασίλη Καρρά, λίγο πριν τον θάνατό του – Η τραγική ειρωνεία

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: 3ος Αγώνας Δρόμου Αναψυχής Μαλαντρενίου “Η Ατραπός”

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ερμιονίδας: Αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων οδικής σήμανσης

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος ΒΙΝΤΕΟ 3 LIVE

AGGELOS DRITSAS

 Επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Οι Ναυπλιείς της Αθήνας γιόρτασαν τον Άγιο Αναστάσιο .

AGGELOS DRITSAS