ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας την πορεία προς την ανάπτυξη του τόπου, δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο κανένα πρόγραμμα και καμία χρηματοδότηση που προκύπτει, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την υποβολή αίτησης ενίσχυσης για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης με τίτλο ‘’ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ’’, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης αγγίζει το ποσό των 300.000 ευρώ και αφορά στην δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή της Ερμιονίδας και η κατάθεση του φακέλου προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, έχει ολοκληρωθεί.

Ως Καταδυτικό Πάρκο νοείται η χαρακτηρισμένη περιοχή, στην οποία πραγματοποιούνται κατ’ αποκλειστικότητα καθοδηγούμενες καταδύσεις αναψυχής, καθώς και συναφείς υποβρύχιες δραστηριότητες, όπως η υποβρύχια φωτογράφιση, η υποβρύχια κινηματογράφηση και η περιβαλλοντική εκπαίδευση. Η επιστημονική έρευνα εντός του Πάρκου επιτρέπεται υπό τους όρους του προεδρικού διατάγματος [ΠΔ] 67/1981 ((ΦΕΚ 23/Α/1981) και (ΦΕΚ 43/Α/1981)) και των λοιπών οικείων διατάξεων.

Το παραπάνω πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού καλύπτει:

1. Δαπάνες για μελέτες που προκύπτουν μετά την διαδικασία χαρακτηρισμού οριοθέτησης του καταδυτικού πάρκου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3409/2005. (10%)

2. Δαπάνες για κατασκευή, επέκταση, εκσυγχρονισμό υποβρύχιων εγκαταστάσεων και προμήθειας εξοπλισμού. (100%)

3. Δαπάνες προβολής προώθησης και άλλα. (10%)

Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης, τα οποία ενισχύουν τις τουριστικές υποδομές του τόπου μας, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας

και την ανάδειξη του τουριστικού προορισμού Ερμιονίδα.

Αγγελική Λούμη – Γιαννικοπούλου

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

Υπεύθυνη Προγραμματισμού και οργάνωσης μελετών και έργων για την ένταξη τους σε Περιφερειακά, Εθνικά και Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα

#angelikiloumi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αποκριάτικη πατινάδα με ζωντανή μουσική στα Φίχτια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα το πρωί ο Χρήστος Δελής, σε ηλικία 89 ετών.

AGGELOS DRITSAS

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ευαισθητοποίησης στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

AGGELOS DRITSAS

51η Ενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στη Κοιλάδα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Βλάβη στο σύστημα πρόσβασης SeaAccess στην παραλία της Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου «Χνάρια Θεάτρου

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη Τατούλη σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα: Δέσμευση για διαχείριση υδάτων και φυσικές καταστροφές

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου στο Ναύπλιο με αφορμή το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τα 2 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.

AGGELOS DRITSAS

Σ.Α.Ε.Κ (ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ)

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πουλάνε δημόσιο αναδασωτέο δάσος στην Ερμιονίδα – Πως κατάφεραν να το αποχαρακτηρίσουν

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νιόπαντρο ζευγάρι φωτογραφήθηκε με τα ευρωπαϊκά τρόπαια

AGGELOS DRITSAS

Εντός έδρας ήττα για τον Πανναυπλιακό από τον Αιγέα Πλωμαρίου

AGGELOS DRITSAS