ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πλήθος κόσμου έδωσε “το παρών” το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου στον Πανηγυρικό Εσπερινό για την γιορτή του Αγίου Φανουρίου που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Όπως γίνεται κάθε χρόνο ο χώρος γέμισε φανουρόπιτες που διαβάσθηκαν από τους Ιερείς. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε και στην πλατεία όπου δεν υπήρχε χώρος για στάθμευση των αυτοκινήτων χωρίς βέβαια αυτό να εμποδίσει τους πιστούς να παρακολουθήσουν την ακολουθία .

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν για ακόμα μία χρονιά του Άγιο Φανούριο.

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του δεν ήταν γνωστή στους Συναξαριστές μέχρι τον 14ο αιώνα, ή κατ’ άλλους μέχρι τον 15ο αιώνα, οπότε και ενευρέθη εικόνισμά του, στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με αυτή την ζωγραφισμένη παράσταση, ο άγιος φορούσε στρατιωτικά ρούχα και υπέστη 12 μαρτύρια. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι η απεικόνισή του συγχέεται με αυτή του Αγίου Γεωργίου, με την οποία φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη του ως αγίου απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο, την Πάτρα και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα, υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί φτιάχνουν μια νηστίσιμη πίτα την εορταστική του ημέρα, την φανουρόπιτα, για να τους φανερώσει ο άγιος απολεσθέντα αντικείμενα, την τύχη των ανύπανδρων κοριτσιών ακόμα και εργασία στους ανέργους, και διάφορα άλλα. Η πίτα είναι μικρή και στρογγυλή και όσο τη φτιάχνουν συνηθίζεται να έχουν μια λαμπάδα αναμμένη. Γίνεται με συγκεκριμένο αριθμό νηστίσιμων υλικών, και αφού διαβαστεί και κοπεί σε σαράντα κομμάτια μοιράζεται στους πιστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ζήσε..!!! Μην πιεις, μπορείς…»: Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για το ποτό και την οδήγηση

Tv

Τρείς Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Επιδαύρου κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

AGGELOS DRITSAS

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο,

AGGELOS DRITSAS

Στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στην οικογένεια Δημαράκη & και την οικογένεια Μπαϊρακτάρη

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στο Κontra: Τον αντίπαλο μου τον επέβαλαν σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα

AGGELOS DRITSAS

Θεοφάνεια στην Επίδαυρο, Θεοφάνεια στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα – Πιο παλιό και από τον Παρθενώνα

AGGELOS DRITSAS

Τον Ευάγγελο Μανούχο συγχαίρει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

(video) – Απίστευτο σκηνικό σε μπουζούκια : Έσπαγαν τα πιάτα με σκαπτικό μηχάνημα

AGGELOS DRITSAS

Απ’ το μπαλκόνι τ’ Αναπλιού (μέρος 4ο): Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας (Πρόνοιας) Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Στο Ναύπλιο σήμερα, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS