ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Ναύπλιο, 4 Αυγούστου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Συνάντηση Ανδριανού με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κ Αννίτα Δημητρίου στην Κύπρο εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα στις διήμερες αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επισκεψής του, ο κ. Ανδριανός και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίνα Κασιμάτη, καθώς και αντιπροσωπείες των Δήμων του Δικτύου Καποδίστριας μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Ορφανός συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κ Αννίτα Δημητρίου.

Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων,

Σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτή τη συνάντηση στη Βουλή. Θέλω για μια ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου και βεβαίως όλες και όλους συμβάλλουν σ’ αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής.

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα τον οποίο εκπροσωπώ, καθώς και όλων των συναδέλφων μου Ελληνίδων και Ελλήνων βουλευτών ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης.

Είναι ξεκάθαρη η βούληση των ανθρώπων των δύο χωρών μας, των Ελλαδιτών και των Κυπρίων Ελλήνων να κρατήσουμε όπως πάντα ενωμένοι ζωντανή τη φλόγα των δικαίων του έθνους μας και να αγωνιστούμε με αυτοπεποίθηση για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Κυρία Πρόεδρε,

Οι πληγές του 1974 παραμένουν ανοιχτές. Τα οδοφράγματα και η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι διαρκείς προκλήσεις του ψευδοκράτους, το σύμβολο της Αμμοχώστου μάς πεισμώνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Εδώ, στην ακριτική Κύπρο, χτυπά δυνατά η καρδιά του Γένους μας. Και αυτός ο χτύπος αντηχεί όπου υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες.

Όσο η Μεγαλόνησος παραμένει διαιρεμένη, όσο τα οδοφράγματα συνεχίζουν να χωρίζουν τους πρόσφυγες από τις εστίες τους στην Αμμόχωστο, την Κερύνεια, σε κάθε κατεχόμενη πόλη και χωριό, η απόφασή μας παραμένει δεδομένη: Η αμετακίνητη και σθεναρή υπεράσπιση των δικαίων του έθνους μας, είναι η πιο αρμόζων φόρος τιμής στη θυσία των εθνομαρτύρων μας Κυπρίων και Ελλαδιτών, είναι το ιερό μας χρέος έναντι της μακραίωνης ιστορίας μας, των αξιών και των ιδανικών που γεννήθηκαν στη γη μας και αγκάλιασαν ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Έμπνευσή μας και σήμερα η 28η Οκτωβρίου 1940

AGGELOS DRITSAS

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Ευαγγελίστρια : Η Υποδοχή Ιερών Λειψάνων για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ασφαλιστικό: Εργασία μετά τα 70 με «τακτική» παραγωγής φτωχών συνταξιούχων

AGGELOS DRITSAS

Τσίκνισμα για όλα τα βαλάντια

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου ΤΑ ΕΠΙΚAIΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Tv

Ιωάννης Τσαμαδος: Βάρκες βγήκαν στη στεριά έξω από τους κάδους απορριμμάτων.

AGGELOS DRITSAS

Η Κωνσταντίνα Καραγιάννη αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στους υποψήφιους για τη γενική συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Οι ελλείψεις στη διεθνή αγορά ανεβάζουν τις τιμές των πορτοκαλιών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ο Χρήστος Πούλος ανέλαβε προπονητής στον Ατρόμητο Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στην Άρια Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ θα συναντήσει τους Δημάρχους σε Άργος και Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS