ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τις περιοχές της Αργολίδας που επλήγησαν από την πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση επισκέφθηκε χθες Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Ανδριανός, όπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Βασίλη Σιδέρη και τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Ιωάννη Μαλτέζο διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών και συζήτησε με παραγωγούς.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδριανός οι πρώτες αυτοψίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την αποζημίωση των παραγωγών θα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:

«Οι ζημιές που προκάλεσε η προχθεσινή χαλαζόπτωση στην Αργολίδα είναι εκτεταμένες και ιδιαίτερα σοβαρές, ακόμη και σε φυτικό κεφάλαιο – σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιών – λίγες μόλις μέρες, ακόμη και ώρες, πριν από τη συγκομιδή. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τον αγρότη, που παλεύει έναν ολόκληρο χρόνο και στηρίζει το εισόδημα και την οικογένειά του στην παραγωγή του, να βλέπει τον κόπο του να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή. Ήδη ενημέρωσα και μίλησα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, δίνοντας ξεκάθαρες εντολές ώστε τα κλιμάκια να κινηθούν άμεσα για την εκτίμηση των ζημιών. Οι πρώτες αυτοψίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε Φίχτια, Μπόρσα, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Κουτσοπόδι  και Ίναχο, ενώ την Τετάρτη θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές της Αργολίδας, όπως τα Σταθέικα, τη Χούνη και το Σχινοχώρι. Σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση θα γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες και εκτιμήσεις, οι οποίες θα ακολουθηθούν από τις αναγγελίες και τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους παραγωγούς, καθώς ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων, λόγω των σημαντικών αλλαγών που εφαρμόζουμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο να πληρώνονται οι πραγματικοί παραγωγοί και όχι οι επιτήδειοι. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται εν κινήσει, στο πλαίσιο της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, γεγονός που προσωρινά προκαλεί καθυστερήσεις. Έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει καταβληθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΟΚ στο Ναύπλιο: Πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος φαρμακοποιός Γιώργος Χαραλαμπάκης

AGGELOS DRITSAS

ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ – ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΩ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την «Μάχη των Μύλων» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γιατί εμφανίστηκαν νωρίτερα φέτος τα κουνούπια

AGGELOS DRITSAS

ΛΥΓΟΥΡΙΟ : Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Επιχειρηματίας, Δημήτρης Μακρής σε ηλικία 57 ετών.

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 33χρονου ΡΟΜΑ στο Άργος που πυροβολούσε παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μεσσήνη

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο: “Εξαρτήσεις και πρόληψη στη σύγχρονη εποχή”

AGGELOS DRITSAS

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

AGGELOS DRITSAS

Ένα ακόμα βήμα έγινε.

AGGELOS DRITSAS

Καθαρά Δευτέρα: Τί σημαίνει το πέταγμα του χαρταετού

AGGELOS DRITSAS

Αυξήσεις έως και 90% στα διόδια!

AGGELOS DRITSAS

Στο Άργος ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας

AGGELOS DRITSAS