ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό.

Σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Διοίκηση την 1/1/2024.

Μαζί με τον δήμαρχο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γεώργιος Δρούγκας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Παναγιώτης Μπούκουρης ενώ τον κ. Ορφανό συνόδευαν η κυρία Καραγιάννη Κωνσταντίνα και ο κ. Γαβρήλος Σταύρος.

Στη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης τους ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε τον κ. Ορφανό για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του, δεδομένης της αρχικής αρνητικής στάσης του κ. Ορφανού κοινής παρουσίας και διαλόγου με τον Δήμαρχο.

Στη διάρκεια της συζήτησης όπως πολύ συχνά και αναλυτικά μάλιστα, με υπογεγραμμένα ντοκουμέντα των αρμοδίων υπηρεσιών, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρoς έχει αναφερθεί δημοσίως, διαδικτυακά και μέσω τύπου, σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων της αντιπολίτευσης και του κ. 0ρφανού συγκεκριμένα, ανέλυσε ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάρτισή τους κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Ορφανός.

Επίσης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ενημέρωσε τον κ. Ορφανό ότι μπορεί να λάβει επισήμως από την Οικονομική Υπηρεσία πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συναλλαγές του είναι ήδη αναρτημένες στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη, για τους προμηθευτές του Δήμου, για το καθεστώς που επικρατεί με τις Διαταγές Πληρωμής, για το Γ. Π. Σ. και την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, για τις εν εξελίξει προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια, για τις Πολιτιστικές-Αθλητικές-Τουριστικές Εκδηλώσεις.

Για το τέλος ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε ότι θα αποστείλει στον κ. Ορφανό μία πλήρη λίστα έργων, μελετών, δράσεων, παρεμβάσεων και εκδηλώσεων .

Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του στα έργα και τις μελέτες που είναι άμεσης προτεραιότητας, βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, της εξέλιξης, της δημοπράτησης και υπό ένταξη, τα οποία θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Προτεραιότητα όλων μας είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός δήμος με παρόν, παρελθόν και μέλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η μετάβαση αυτή, με βασικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.”

Δελτίο τύπου

Δήμος Ναυπλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Ερώτησης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βρίσκεται σε κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης

diktio

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μνημόνιο με την ΕΦΑ Κορινθίας για τον συνδετήριο δρόμο της Αργολίδας με τον Α7

diktio

Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: Η τοξικότητα αυτών των εκλογών δεν έχει προηγούμενο!

diktio

Δημήτρης Κρίγγος: Ανοίξαμε την Αιγαίου Πελάγους!!! – Άλλη μια παλιά πληγή που έρχεται από το μακρινό 1978

diktio

“Αλλαγη Πορείας”: Ανακοίνωση για την παραίτηση του Αντιδήμαρχου Γιώργου Σαρρή

diktio

Το επιβεβαίωσε ο Κασσελάκης: «Στην Κρήτη ο γάμος»

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Ανδριανός στον Δημήτρη Ορφανό

admin

Σήμερα τα μέλη και οι υποψήφιοι της ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται την Ερμιόνη

diktio

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Επιδαύρου

diktio

Ο Χρήστος Μπολώσης αποφάσισε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με την “Αλλαγη Πορείας”

diktio

Τάσος Χρόνης: Καταφέραμε για 2 τουλάχιστον χρόνια να λειτουργήσει προγραμματισμένα η Μόνιμη Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο

diktio

Χρήματα από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για οδικά, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα

diktio