ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πένθος στην Άρια Ναυπλίου για τον ιερέα Κωνσταντίνο Ζαφείρη

Θλίψη επικρατεί στην Αργολίδα για το θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίου Ζαφείρη, σε ηλικία 89 ετών. Για τέσσερις δεκαετίες ο παπα-Κώστας, με καταγωγή το Αραχναίο Αργολίδας, ήταν ο εφημέριος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

“Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διακόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια, σύνεση, πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία” αναφέρει η ανακοίνωση της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος:

“Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ζαφείρη, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ζαφείρης γεννήθηκε στο Αραχναίο το 1935.

Νυμφεύθηκε το 1969 την Αρετή Κόλια με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά τον Δημήτριο, τον Παναγιώτη, τον Χρήστο, την Μοναχή Φιλαρέτη και την Μαριάννα.

Αποφοίτησε το 1963 από το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας. Το έτος 1999 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 23ην Οκτωβρίου 1969 στην Ιερά Μονή Καρακαλά και Πρεσβύτερος την 28ην Οκτωβρίου 1969 στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου), συμμαρτυρούντος του μακαριστού επίσης Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Ηλιού.

Διορίστηκε τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αραχναίου και παράλληλα εξυπηρετούσε ως Γραμματέας της Κοινότητας, και διηκόνησε και στην Ενορία Αγίου Δημητρίου (Μετοχίου).  Τον Μάϊο του  1977 χειροθετήθηκε Πνευματικός. Το 1984 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας. Το 2023  συμπλήρωσε 54 χρόνια συνεχούς ιερατικής διακονίας και συνταξιοδοτήθηκε.

Το 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος του απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου μετά Σταυρού για την πολυετή ιερατική διακονία του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία αλλά και για την συμπεριφορά και υπακοή του που επιδείνκνυε  στην τέλεση των καθηκόντων του.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια, σύνεση, πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρείας και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Όπως κάθε χρόνο ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AGGELOS DRITSAS

74χρονος ασέλγησε σε 16χρονο με νοητική υστέρηση

AGGELOS DRITSAS

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

«Χτύπησα τη γυναίκα μου και αιμορραγεί!»

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Ξεκινά τη Δευτέρα 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος

AGGELOS DRITSAS

Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Αναγγελία θυελλωδών νοτιάδων 8 Μποφόρ από το Λιμεναρχείο

AGGELOS DRITSAS

Έργα ανάπλασης του πάρκου της παλαιάς Πυροσβεστικής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Τα 13 θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

AGGELOS DRITSAS

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΛΕΙ Κ18

AGGELOS DRITSAS

Αυγενάκης: Αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα με την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Έφυγε από τη ζωή ο Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Σκλαβούνος

AGGELOS DRITSAS