ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Περιφερειακή Επιτροπή | Αποφάσεις για τη μεταφορά μαθητών και έργα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη συνέχιση του συστήματος μεταφοράς μαθητών και την εκτέλεση έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η έγκριση ενός έργου αποχιονισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των πιθανών έκτακτων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, εγρίθηκαν τα πρακτικά του διαγωνισμού για την αποκατάσταση της λειτουργίας ενός Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στη Λακωνία, καθώς και η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή μονοπατιού προς τον χώρο των Καρυάτιδων στις Καρυές.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος, όλα τα έργα υλοποιούνται με προγραμματισμό και μελέτες, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή τους. Τα έργα αποχιονισμού και οι παρεμβάσεις στο σύστημα μεταφοράς μαθητών κρίνονται ως καίριες δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα και την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Εκτός από τα έργα υποδομών, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και σε άλλες στρατηγικές δράσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ένα από τα βασικότερα θέματα ήταν η έγκριση των πρακτικών για την ανάδειξη αναδόχου στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπως επισημάνθηκε, ο τουρισμός αποτελεί άμεση προτεραιότητα, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την αύξηση των εσόδων από τον τουριστικό τομέα, που παραμένουν χαμηλότερα από το αναμενόμενο για την περιοχή.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν δύο διαγωνισμοί για τη συνοδεία δράσεων που σχετίζονται με το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μια πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν καταδεικνύουν τον στόχο της Περιφέρειας να αντιμετωπίζει άμεσα τα θέματα καθημερινότητας και να ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής με στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο στον τομέα των έργων υποδομής όσο και της κοινωνικής στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόστιμα 8.000 ευρώ συνολικά σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Δυνατά φιλικά για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους με Μοσχάτο και Παναθηναϊκό

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται ακίνητο για την στέγαση του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Χρυσοχοΐδης: Στόχος της ΕΛ.ΑΣ η εμφανής αστυνόμευση – Τι είπε για κάμερες στους δρόμους

AGGELOS DRITSAS

Σαν Σήμερα, στις 26 Ιουλίου 2013 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρονών ο Γιώργος Αντωνίου

AGGELOS DRITSAS

Την επανίδρυση του Δημοτικού Θεάτρου Άργους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος,

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων: Καθαρισμός οικοπέδων 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αποκαταστάθηκε το παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στην Άκοβα

AGGELOS DRITSAS

Αντίθετη η Ενωση Ξενοδόχων Ναυπλίου στην αύξηση των δημοτικών τελών

AGGELOS DRITSAS

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τους αθλητές του ΣΔΥ Αργολίδας στην 2η φάση του σχολικού πρωταθλήματος στίβου.

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική διοργάνωση του Απολλώνειος Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκακίων 2024 με έργα σύγχρονων δημιουργών. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS