ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ όσες επιχειρήσεις δεν ολοκληρώσουν τη διασύνδεση της ταμειακής με το POS

Έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση και όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με λογισμικό ERP

Οι έλεγχοι που έχουν ήδη αρχίσει για να διαπιστωθεί αν η αγορά συμμορφώνεται, επικεντρώνονται και σε 30.000 εποχικές επιχειρήσεις οι οποίες πρέπει να έχουν διασυνδέσει ταμειακή και POS μία ημέρα πριν την επανέναρξη της λειτουργίας τους.

Πιο πολύ χρόνο θα έχουν περίπου 3.000 επιχειρήσεις που λόγω Τειρεσία ήταν αποκλεισμένες από την προμήθεια POS.

Μετά την παρέμβαση του ΥΠΟΙΚ μέχρι το τέλος του 2025 οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν μπορούν να απορρίψουν πρόταση επιχείρησης για κατάρτιση για την προμήθεια POS.
 
Τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ότι περίπου 300.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση.

Οι επιχειρήσεις που θα εντοπιστούν να μην έχουν διασυνδέσει τις ταμειακές μηχανές με τα POS θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα που ανέρχονται σε 10.000€, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και σε 20.000€ εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Τα πρόστιμα μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά – πλην των τουριστικών – με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.
 
Στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου, λήγει η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους για να προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν για τις συναλλαγές τους και με το σύστημα IRIS.

Οι πληρωμές αυτές δεν έχουν προμήθειες για μεταφορά ποσών έως 500€ από ιδιώτη σε ιδιώτη ενώ χωρίς προμήθεια είναι και η πληρωμή προς τον επαγγελματία. Μόνο ο επαγγελματίας επιβαρύνεται με μια πολύ μικρή προμήθεια σε σχέση με ό,τι ισχύει και τις πληρωμές με POS.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη 1/3 υπόχρεους , 280.000 στις 900.000, έχουν ήδη συνδεθεί ενώ η μη συμμόρφωση επιφέρει πρόστιμο 1500€.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, το συγκεκριμένο σύστημα άμεσων πληρωμών θα έχει επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων έως τις 31 Μαρτίου 2025, όχι μόνο στο φυσικό εμπόριο αλλά και στο ηλεκτρονικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τι καιρό θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού – Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 10/1

AGGELOS DRITSAS

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του αγώνα Run Greece στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμα 8.000 ευρώ συνολικά σε δυο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Σήμερα στο Κρανίδι η κεντρική ομιλία της ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών επισκέφθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

AGGELOS DRITSAS

ΕΦΚΑ: 11.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν την Τετάρτη

AGGELOS DRITSAS

19 Μαϊου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

AGGELOS DRITSAS

Γιατί καθυστερεί τόσο η αντιμικροβιακή θωράκιση των λεωφορείων, ενώ ήδη έχει προκηρυχθεί ο σχετικός δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Αύξηση στην θετικότητα των rapid tests – Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αναβίωσε στο χωριό Λίμνες της Αργολίδας το έθιμο με τα πατίνια (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS