ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η εφορία θα εντοπίζει επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν αποδείξεις

Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ περνά σε νέα εποχή με την αναβάθμιση του, που εισάγει τη λειτουργία έγκαιρης ειδοποίησης.

Αυτή η καινοτομία θα επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό επιχειρήσεων που δεν διαβιβάζουν τα απαραίτητα στοιχεία, διευκολύνοντας το έργο των ελεγκτών και μειώνοντας την ανάγκη για στοχευμένους ελέγχους.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το νέο σύστημα θα σηματοδοτεί με κόκκινο τις επιχειρήσεις που καθυστερούν ή παραλείπουν να στείλουν αποδείξεις, επιτρέποντας στους ελεγκτές να γνωρίζουν αμέσως ποιες επιχειρήσεις δεν τηρούν τη νομοθεσία. Μέχρι τώρα, η απουσία αυτού του συστήματος είχε ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις να μην εντοπίζονται για παραβάσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως αποδείχθηκε σε μια περίπτωση όπου μια επιχείρηση διέφευγε τον έλεγχο για έξι μήνες.

Το σύστημα θα αξιολογεί μια σειρά από κριτήρια, όπως αν η επιχείρηση είναι εποχική ή αν υπάρχει κάποιος λόγος για την καθυστέρηση, όπως ασθένεια του επιχειρηματία. Παράλληλα, οι έλεγχοι βασίζονται σε αναλύσεις κινδύνου, καταγγελίες και διασταυρώσεις δεδομένων, που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό σύστημα διαβίβασης παραστατικών και τα ηλεκτρονικά βιβλία.Unmute

Σε περίπτωση εντοπισμού παραβάσεων, οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις είναι αυστηρές. Για μη διαβίβαση αποδείξεων επιβάλλονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 250 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με το λογιστικό σύστημα της επιχείρησης και αν οι συναλλαγές επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων, τα πρόστιμα διπλασιάζονται, ενώ σε περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης για 48 ώρες.

Με αυτή την αναβάθμιση, η ΑΑΔΕ στοχεύει σε μια πιο αποτελεσματική και άμεση φορολογική συμμόρφωση, διευκολύνοντας τον εντοπισμό παραβάσεων και εξασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συμμορφώνονται με τις νομοθετικές απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε «εκπνέει» η προθεσμία πληρωμών

AGGELOS DRITSAS

ΣΚΡΕΚΑΣ: Αν υπάρξουν παραβάσεις στο βρεφικό γάλα, θα επιβληθούν πρόστιμα

AGGELOS DRITSAS

Παρακράτηση 12 συντάξεων αν οι συνταξιούχοι εργάζονται χωρίς να το δηλώνουν

AGGELOS DRITSAS

(video) – Απίστευτο σκηνικό σε μπουζούκια : Έσπαγαν τα πιάτα με σκαπτικό μηχάνημα

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου Θερινές Εκπτώσεις 2024

Tv

Αργολίδα: Πλησιάζουν τα πρώτα Επιχειρηματικά Βραβεία

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν τα « Φωτοβολταϊκά σε Eπιχειρήσεις » με Επιδότηση για την εγκατάσταση μπαταριών

AGGELOS DRITSAS

ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΩΡΗΣ Δεν ήρθαμε ως τιμωροί είμαστε λαικοί άνθρωποι δεν θα αδικήσουμε κανέναν . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

«Το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία»

AGGELOS DRITSAS

Ανοιχτές ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων

AGGELOS DRITSAS

Σε λειτουργία οι τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος

AGGELOS DRITSAS