ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αν θέλαμε να πούμε ποια είναι η κυρίαρχη τάση στον τομέα των αγροτικών ψηφιακών εφαρμογών, θα λέγαμε μία: Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ-Artificial Intelligence).

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρέχει στους αγρότες συγκεκριμένες συστάσεις για τη διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και θρεπτικών συστατικών. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα σε οργανώσεις και αγροτικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν διαφάνεια, ιχνηλασιμότητα και τους επιτρέπει να υποστηρίζουν τους αγρότες-μέλη τους.

Με την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), ο αριθμός των διαφορετικών σημείων δεδομένων που μπορούν να συνδεθούν και να αναλυθούν ταυτόχρονα είναι πολύ μεγαλύτερος. Αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων εφαρμογών για κινητά με λειτουργίες που δεν μπορούν να δημιουργηθούν χωρίς AI. Ειδικά για τον μεγάλο αριθμό αισθητήρων IοT που διατίθενται τώρα, η δυνατότητα σύνδεσης όλων των διαφορετικών σημείων δεδομένων μεταξύ τους για να σχηματιστεί μια λεπτομερής ανάλυση είναι το κλειδί και να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα και οι οδηγίες προς τον παραγωγό.

Οι γεωργικές εφαρμογές ενσωματώνουν πολλαπλούς, διαφορετικούς τύπους δεδομένων, όπως δεδομένα καιρού, δεδομένα μηχανημάτων, δεδομένα αισθητήρων IοT και δορυφορικές εικόνες. Χωρίς τεχνητή νοημοσύνη είναι αδύνατο να συνδεθούν όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τύποι δεδομένων και να μετατραπεί η ανάλυση που προκύπτει σε χρήσιμο αποτέλεσμα.

Αλλά ας δούμε μερικά παραδείγματα που είναι ήδη διαθέσιμα στη διεθνή αγορά και κυρίως στην αμερικάνικη αγορά, που είναι η πιο εξελιγμένη στον τομέα της αγροτεχνολογίας.

Η εφαρμογή Slakes από το Soil Health Institute των ΗΠΑ επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν εύκολα και με ακρίβεια τη σταθερότητα των υγρών αδρανών – ένας βασικός δείκτης της υγείας του εδάφους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια κάμερα smartphone για να τραβήξει μια φωτογραφία τριών ξηρών αδρανών χώματος πριν και μετά την έκθεσή τους στο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα μια συνολική τιμή σταθερότητας. Τα ασθενέστερα εδάφη θα διαβρωθούν πιο εύκολα, ενώ τα ισχυρότερα εδάφη θα διαβρωθούν (slake) λιγότερο, υποδηλώνοντας καλύτερη συσσώρευση εδάφους και υγιέστερη σύσταση.

Το FarmCommand από την εταιρεία Farmers Edge είναι μια ψηφιακή εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων αγροκτημάτων γεμάτη με εργαλεία σχεδιασμένα για χρήση στο χωράφι. Αυτή η εύχρηστη εφαρμογή σάς βοηθάει γρήγορα, να αναλύετε, να οπτικοποιείτε και να μοιράζεστε πληροφορίες από οπουδήποτε. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν διαχείριση δεδομένων και προγνώσεων καιρού με επίκεντρο πεδίου· επίπεδα χάρτη που προέρχονται από εικόνες. Αυτόματη ανίχνευση αλλαγών στην υγεία των καλλιεργειών. Απλοποιημένο επιχειρησιακό σχεδιασμό και άλλα.

Το Libra Cart από την Agrimatics είναι ένα σύστημα ζύγισης και διαχείρισης δεδομένων από φορτία σιτηρών με πλήρεις δυνατότητες προβολής και χρήσης σε tablet και smartphone. Η εφαρμογή Libra Cart έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το τεχνολογικό προϊόν Libra Cart, το οποίο συνδέεται με τις κυψέλες φόρτωσης της καρότσας σας και επικοινωνεί ασύρματα με την εφαρμογή που εκτελείται στην κινητή συσκευή σας μέσα στο τρακτέρ. Παρέχει αυτόματη λήψη δεδομένων συγκομιδής και κοινή χρήση με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, η Agrimatics δημιούργησε πρόσφατα μια συνεργασία με την Case IH και τη New Holland, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας Case IH, AFS Connect, και στους χρήστες της πλατφόρμας New Holland, MyPLM Connect, να αλληλεπιδρούν με το σύστημα Agrimatics Libra Cart, καθώς και με το Agrimmatics Cloud Service.

Το AGvisorPRO παρακολουθεί γρήγορα την ανάπτυξη της γνώσης και της πληροφορίας, δίνοντάς σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη γεωργία μέσω ενός ευρέος δικτύου αξιόπιστων επαγγελματιών και εταιρειών. Σας συνδέει εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο με ιδιώτες τόσο με ενοικίαση όσο και δωρεάν. Η εφαρμογή βελτιώνει τη σύνδεση μεταξύ αγροτών, ανεξάρτητων συμβούλων, λιανοπωλητών, κατασκευαστών, αντιπροσωπειών εξοπλισμού και της κυβέρνησης.

Το Traction Mobile είναι το απόλυτο εργαλείο για απρόσκοπτη διαχείριση εργασιών στο χωράφι. Αυξάνει την παραγωγικότητα, εξοικονομεί χρόνο και παρέχει αποτελεσματικότητα στις εργασίες (όργωμα, σπορά, εφαρμογή και συγκομιδή) του συνδεδεμένου γεωργικού μηχανήματος με το κινητό τηλέφωνο. Αυτή η εφαρμογή παρέχει, επιπλέον, καλύτερη τήρηση αρχείων, γρήγορη πρόσβαση στην ανάλυση της κερδοφορίας του αγρού και παρακολούθηση αποθέματος σε πραγματικό χρόνο για εισροές και συγκομιδές.

Οι ιδέες είναι πολλές και υπάρχουν εκεί έξω για να τις ανακαλύψουν και οι Έλληνες αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανατροπή νταλίκας στην Κορίνθου –Τριπόλεως στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας 

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές του ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία σε Αργολίδα : Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

AGGELOS DRITSAS

1η διαβούλευση για Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστούμε για την κατανόηση! Δ . Ε .Υ .Α. ΑΡ . Μ

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από 2000 άτομα υποδέχθηκαν στο Ναύπλιο την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ζητούνται καμαριέρες για την στελέχωση 2 ξενοδοχείων στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Κατέληξε και το μωράκι- Διπλή τραγωδία για την οικογένεια μετά το τροχαίο στη Λυγαριά

AGGELOS DRITSAS

Η Κοινότητα Πορτοχελίου έδωσε την εντολή: Να διαμορφωθεί μια ισχυρή πλειοψηφία για το Αυτοδιοικητικό κίνημα

AGGELOS DRITSAS

Σ.Α.Ε.Κ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Άνετη νίκη για τον Παναργειακό – Έχασε πόντους η Ερμιονίδα στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS