ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπουδαία γιορτή για το μπάσκετ από τον ΑΟ Ερμιονίδας γεμάτη παιδικά χαμόγελα

Από παιδικά επιφωνήματα χαράς «πλημμύρισε» το κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη» τη Δευτέρα (18/12), στο πλαίσιο της ξεχωριστής γιορτής του μπάσκετ που διοργανώθηκε από τον ΑΟ Ερμιονίδας, τον ΑΟ Κρανιδίου και συλλόγου από τις Σπέτσες, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων!

 Η διοργάνωση, που διεξήχθη για 1η φορά στο πλαίσιο της φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στις ομάδες, με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός με τη συμμετοχή περισσότερων συλλόγων στο μέλλον, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς έλαβαν μέρος πολλά παιδιά, ενώ γέμισαν οι κερκίδες από φίλους του μπάσκετ και από γονείς των μικρών αθλητών. Γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το επιμορφωτικό έργο που έχουμε ως αθλητικοί σύλλογοι. Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο έδωσε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

Σκοπός της συγκεκριμένης γιορτής ήταν τα παιδιά να έρθουν, υπό τις οδηγίες των προπονητών τους (Βαγγέλης Πεταλάς και Γιάννης Κοντογιάννης από πλευράς ΑΟ Ερμιονίδας) σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού, αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, όπως τη συνεργασία, την ομαδικότητα και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Όπως τόνισε και ο προπονητής μας Βαγγέλης Πεταλάς, στόχος είναι τα παιδιά να διδαχθούν σ’ αυτές τις μικρές και «τρυφερές» ηλικίες τη χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής σε ομάδες, μαθαίνοντας τον σεβασμό στις διαδικασίες και σε πρόσωπα, με την «ευγενή άμιλλα» να αποτελεί βασικό κίνητρο προόδου και συναγωνισμού. Με στόχο να «γεννηθούν», εκτός από καλοί αθλητές, ολοκληρωμένοι άνθρωποι που θα προσφέρουν σε μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος στον χαιρετισμό του στάθηκε και αυτός στη σημασία που έχει η συμμετοχή και η συλλογικότητα, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές.

Το σημαντικό είναι πως οι λιλιπούτειοι αθλητές συμμετείχαν, μέσα σε γιορτινό κλίμα, με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Τα χαμόγελα όλων περίσσευαν και μάγεψε τα παιδιά το γεγονός πως οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε κλειστό γυμναστήριο σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Τα πιο μικρά παιδιά έλαβαν μέρος και σε ατομικά παιχνίδια με πρωταγωνίστρια την μπάλα του μπάσκετ. Ακολούθησαν παιχνίδια σε μικρές μπασκέτες, αλλά και ατομικοί διαγωνισμοί. Στο τέλος των αγώνων τιμήθηκαν όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, αλλά και αυτά που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς, λαμβάνοντας από τους προπονητές τους σχετικά μετάλλια, με το σύνθημά ότι «όλοι είναι νικητές και νικήτριες». Τα παιδιά παρέλαβαν, επίσης, μικρές μπασκέτες για να τις έχουν στα δωμάτιά τους. Στη συνέχεια η δράση χτύπησε… κόκκινο, καθώς τα πιο μεγάλα παιδιά έλαβαν μέρος σε συνεχόμενα παιχνίδια σε όλο το γήπεδο και στις κανονικές μπασκέτες, στο πλαίσιο μίνι τουρνουά αγώνων, εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους. Μετά τις δραστηριότητες τα παιδιά γεύτηκαν λιχουδιές, καθώς στον χώρο υπήρχαν φαγητά και αναψυκτικά σε μπουφέ.

Τα όμορφα συναισθήματα που «γεννήθηκαν» στα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, ατομικά και ομαδικά, με κύριο μέλημα τον σεβασμό και την προαγωγή της ιδέας του «φίλαθλου πνεύματος», μας δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε και το κοινωνικό μας έργο ως αθλητικοί οργανισμοί. Με στόχο τη γαλούχηση των παιδιών σε σωστά ιδανικά, πιστοί στις αρχές μας για ανάπτυξη, αναβάθμιση και αξιοποίηση των ακαδημιών.

Οι προπονητές που συμμετείχαν από τον ΑΟ Κρανιδίου είναι οι Μάκης Καπόγιαννης και Νίκος Γαλάνης και από την ομάδα των Σπετσών ο Αλέξης Παφίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Π.Ε. Αργολίδας: Εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2024 στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ξεφάντωμα στο Ναύπλιο και τα χωριά στο αποκορύφωμα της αποκριάς (πρόγραμμα)

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση της Αστυνομίας με 10 συλλήψεις στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Από τις 03 Φεβρουαρίου 2025 κατά την έκδοση και εκτέλεση γνωματεύσεων ΕΚΠΥ

AGGELOS DRITSAS

«Διαδρομή Ελπίδας» κατά του παιδικού καρκίνου με «αγγελιοφόρο» τον ποδηλάτη Σωτήρη Μπαρμπαρόσο. 

AGGELOS DRITSAS

Opinion Poll: Φθορά για την κυβέρνηση, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη από Βελόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά της Αργολίδας την Κυριακή 29/10

AGGELOS DRITSAS

Με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού Άργους η «17η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

AGGELOS DRITSAS

Κυριακή 20/10/2024 εορτή των Αγίων Μεγαλομάρτυρος Αρτεμιου,του Οσίου Γερασίμου

AGGELOS DRITSAS

Η επένδυση στην Πολιτική Προστασία είναι μονόδρομος -Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές

AGGELOS DRITSAS

Χτες είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την εξαιρετική ηθοποιό

AGGELOS DRITSAS