ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο ετήσιο συνέδριο Microsoft Ignite, κυριαρχεί το Copilot AI

«Η Microsoft είναι πλέον η εταιρεία Copilot», αναφέρει ο Satya Nadella, ο οποίος επίσης ανακοινώνει ότι το Copilot στο Edge, το Bing και τα Windows θα βγει από την beta έκδοση την 1η Δεκεμβρίου.

Η Microsoft κάνει μια σειρά από ανακοινώσεις για το Copilot στο συνέδριο Ignite που θα ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την εμπειρία των καταναλωτών, το Bing Chat το οποίο μετονομάστηκε σε Copilot θα βγει από την έκδοση beta την 1η Δεκεμβρίου. Στον αντίποδα, οι δύο διαθέσιμες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της Google — Bard και Search Generative Experience (SGE) — βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, με το τελευταίο να είναι διαθέσιμο μόνο ως μέρος της ενότητας Search Labs. Το Bing Chat Enterprise μετονομάζεται επίσης σε Copilot Pro και βγαίνει ομοίως από την beta έκδοση την 1η Δεκεμβρίου.

«Σύντομα θα υπάρχει ένα Copilot για όλους και για ότι κάνετε», αναφέρει ο CEO της Microsoft Satya Nadella, ο οποίος προέβη σε αρκετές ανακοινώσεις. Παρακάτω σας παραθέτουμε μία σύνοψη αυτών:

  • Γενική διαθεσιμότητα του Copilot για Microsoft 365 σε επιχειρήσεις, με νέο Microsoft 365 Copilot Dashboard. Αυτό περιλαμβάνει επίσης Προφίλ Copilot για την προσαρμογή των απαντήσεων της AI σε μεμονωμένους ρόλους.
  • Copilot Studio για δημιουργία προσαρμοσμένων Copilot με βάση τα δεδομένα της εταιρείας.
  • Copilot for Service για να βοηθά τα κέντρα υποστήριξης.
  • Το Microsoft Copilot for Sales χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε εφαρμογές Microsoft 365, συστήματα CRM και third-party πηγές δεδομένων, με την βοήθεια του Power Platform.
  • Copilot στους Microsoft Dynamics 365 Guides, που συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με τη μικτή πραγματικότητα (συνδυασμός των τεχνολογιών AR και VR) για τους εργαζόμενους, για οπτικοποίηση εργασιών χρησιμοποιώντας το HoloLens 2.
  • Microsoft Copilot for Azure, ένας βοηθός που βασίζεται σε συνομιλίες για ομάδες IT, ο οποίος βοηθά με καθημερινές διοικητικές εργασίες, όπως η αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η Microsoft παρείχε έναν πίνακα που δείχνει τις δυνατότητες των διαφόρων Copilot:

Νέες δυνατότητες Copilot στις εφαρμογές του Office

Γνωστά προγράμματα όπως το Word και το PowerPoint στις εταιρικές εκδόσεις τους, θα περιλαμβάνουν πλέον το Copilot όπως και το Microsoft Loop, του οποίου η διαθεσιμότητα ανακοινώθηκε στο Ignite.

Το Copilot στο Word θα επιτρέπει στους χρήστες να ρωτούν για αναθεωρήσεις και σχόλια στα έγγραφά τους, ενώ στο PowerPoint μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εταιρικά κατοχυρωμένα στοιχεία μιας εταιρείας, κατά τη δημιουργία εικόνων.

Microsoft Loop

Η Microsoft περιγράφει το Loop ως μια «εφαρμογή που δημιουργήθηκε για τον νέο τρόπο εργασίας, με έναν ευέλικτο καμβά συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, για τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για τις εργασίες σας και ενός χώρου για την ομάδα σας». Με το Copilot, το Loop μπορεί να προτείνει πρότυπα για να εργαστείτε με τους συναδέλφους σας, βασισμένα στις προηγούμενές σας εργασίες.

Νέες δυνατότητες στο Microsoft Teams

Το Teams μπορεί τώρα να συνοψίσει βασικές ιδέες που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης και ακόμη να τις απεικονίσει σε έναν κοινόχρηστο πίνακα. Μπορεί επίσης να κρατήσει σημειώσεις σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργήσει μεταγραφές που δεν χρειάζεται να διατηρηθούν, για λόγους εμπιστευτικότητας. Το Copilot θα μπορεί να συνοψίζει συνομιλίες στα κανάλια Teams.

Το Copilot στο Teams μπορεί να δημιουργήσει κατηγοριοποιημένους πίνακες, με βάση αυτά που λέγονται σε μία σύσκεψη.

Ένα νέο χαρακτηριστικό του Teams που δεν σχετίζεται με το Copilot, είναι η απομόνωση φωνής συγκεκριμένα για τη φωνή ενός ατόμου, για να αποφευχθούν οι ήχοι στο background. Οι οπτικές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, θα αφαιρούν την ακαταστασία από πίσω σας ή θα προσθέτουν γλάστρες στο φόντο σας όπως η AR τεχνολογία. Μέσω ενός παραθύρου θα εμφανίζονται προτάσεις που θα χαρακτηρίζονται ιδανικές για το ξεκίνημα μιας συνομιλίας.

Νέες εμπειρίες στα Windows

Η έκδοση cloud για Windows 365, που είναι διαθέσιμη σε επιχειρησιακούς πελάτες, αποκτά μια νέα εφαρμογή Windows για σύνδεση με συσκευές, δημιουργία γραφικών με την υποστήριξη GPU, εργαλείων AI για διαχείριση και ανάπτυξη υπολογιστών cloud, Azure Virtual Desktop Autoscale για αυτόματη εκκίνηση και κατανομή των VM. Εκτός των άλλων διαθέσιμα θα είναι: η Single Sign-On, μια λειτουργία Lockbox για την απαίτηση εγκρίσεων για πρόσβαση του περιεχομένου που βρίσκεται στα VM, προσαρμοσμένο διαχειριζόμενο κλειδί για την κρυπτογράφηση δίσκων cloud πελατών, η Υδατοσήμανση, η προστασία από καταγραφή της οθόνης και προστασία από τις παραβιάσεις.

Η εκτύπωση στο cloud έρχεται επίσης στα Microsoft 365 και Windows 365, με υποστήριξη macOS. Για τους προγραμματιστές, ένα νέο Windows AI Studio προορίζεται να απλοποιήσει την ανάπτυξη ΑΙ εφαρμογών. Τέλος, το Windows Subsystem for Linux (WSL) αποκτά τρία νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας: την προσθήκη του Microsoft Defender για την παρακολούθηση του υποσυστήματος Linux, τις ενσωματώσεις των IT εργαλείων της Microsoft Intune και την εγκατάσταση τείχους προστασίας.

Το Edge for Business, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows, θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί συνδέσμους από το Outlook και το Teams, απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων, στη σελίδα νέας καρτέλας ή στην πλαϊνή γραμμή.

Τσιπ της Microsoft θα τροφοδοτούν τους Copilots

Πίσω από αυτή την AI τεχνολογία, βρίσκονται servers της Microsoft, για τους οποίους η εταιρεία έχει σχεδιάσει νέους εσωτερικούς μικροεπεξεργαστές. Ας ελπίσουμε ότι αυτά θα επιταχύνουν τις απαντήσεις ερωτημάτων του Copilot, οι οποίες επί του παρόντος είναι πολύ πιο αργές από τα τυπικά αποτελέσματα αναζήτησης – λογικά λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα της επιτόπιας επεξεργασίας που απαιτείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι χρήστες υπολογιστών απαντούν θετικά στο Copilot

Όλη αυτή η έμφαση στο Copilot, έχει νόημα στο πλαίσιο της πρόσφατης έρευνας της Microsoft, στην οποία το 70% των χρηστών του Copilot δήλωσαν ότι ήταν πιο παραγωγικοί. Αυτή η μελέτη, μέσω του Microsoft Work Trend Index, δεν εξέτασε μόνο 22.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, αλλά και τα πραγματικά κέρδη παραγωγικότητας. Άλλα ευρήματα από τη μελέτη περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Το 68% είπε ότι βελτίωσε την ποιότητα της εργασίας τους.
  • Το 68% λέει ότι βοήθησε να ξεκινήσει η δημιουργική διαδικασία.
  • Οι χρήστες ήταν 29% πιο γρήγοροι σε συγκεκριμένες εργασίες (αναζήτηση, γραφή και σύνοψη).
  • Οι χρήστες πρόλαβαν μια χαμένη συνάντηση σχεδόν 4 φορές πιο γρήγορα.
  • Το 64% των χρηστών ανέφερε ότι το Copilot τους βοηθά να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην επεξεργασία email.
  • Το 87% των χρηστών είπε ότι το Copilot διευκολύνει την έναρξη σε ένα πρώτο σχέδιο.
  • Το 75% των χρηστών είπε ότι το Copilot «εξοικονομεί χρόνο βρίσκοντας ότι χρειάζομαι στα αρχεία μου».
  • Το 77% των χρηστών δήλωσε ότι μετά που χρησιμοποίησε το Copilot, δεν θέλει να το εγκαταλείψει.

Σε ένα άλλο σημείο της έρευνας, το 22% των χρηστών δήλωσε ότι εξοικονομεί περισσότερα από 30 λεπτά την ημέρα και οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποίησαν την εξοικονόμηση χρόνου για εστιασμένη εργασία και συναντήσεις.

Microsoft 365 Copilot Dashboard

Εκπρόσωποι της Microsoft δήλωσαν στο Ignite, ότι ένας στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια ενοποιημένη εμπειρία για το Copilot σε πολλές ξεχωριστές περιπτώσεις και λειτουργίες εργασίας σε μια επιχείρηση. Ο νέος πίνακας ελέγχου θα επιτρέπει στους διαχειριστές να σχεδιάζουν την ανάπτυξη και να μετρούν τα αποτελέσματα της υιοθέτησης του Copilot. Τα Προφίλ μπορούν να θυμούνται προσωπικά στυλ γραφής, συχνές επαφές και προτιμήσεις.

Copilot Studio

Σε μια ενημέρωση, ο επικεφαλής επικοινωνίας της Microsoft, Frank X. Shaw, ανέφερε ότι η χρήση του Copilot στο Microsoft Teams, ήταν η μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα εργαλεία του Microsoft 365, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το Excel, το PowerPoint και το Word.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Νάνα Μούσχουρη θα ερμηνεύσει τους Εθνικούς Ύμνους στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

AGGELOS DRITSAS

”Ναύπλιο Επόμενη Μέρα”:ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ? ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – βιντεο

AGGELOS DRITSAS

O Δήμος Άργους – Μυκηνών με την υπηρεσία πρασίνου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Το Νοσοκομείο Αργολίδας λειτουργεί σε οριακή κατάσταση – Σειρά συναντήσεων με εργαζομένους

AGGELOS DRITSAS

Λήγουν οι συμβάσεις εργαζόμενων στις ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ – 13 άνθρωποι στην Αργολίδα θα βρεθούν στο δρόμο

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα σε αγρότες και κτηνοτρόφους για δράσεις εξωστρέφειας

AGGELOS DRITSAS

Σακελλαροπούλου: Το Σύνταγμα της Επιδαύρου αποτυπώνει τη βούληση των Ελλήνων για πολιτική κυριαρχία και ελευθερία

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάζει ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους – Το πρόγραμμα

AGGELOS DRITSAS

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” σας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις!

AGGELOS DRITSAS

Δύο νεκροί από φωτιά τα ξημερώματα σε Λακωνία και Ροδόπη

AGGELOS DRITSAS

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος”

AGGELOS DRITSAS