ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο Ναύπλιο, την πόλη όπου η Ιστορία μιλά μέσα από τις πέτρες, και ο χρόνος μοιάζει να στέκεται ευλαβικά μπροστά στα πρόσωπα των Αγίων και των Ηρώων, θα βιώσουμε τούτες τις ημέρες μια ξεχωριστή ευλογία. Η κινηματογραφική κάμερα στρέφεται προς μια μορφή φωτεινή, αυστηρή και ιερή: τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής, μαζί με μία ομάδα εξαιρετικών συνεργατών – ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών – βρίσκονται στον τόπο μας για να αναστήσουν κινηματογραφικά τη μορφή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Δεν είναι μια απλή ταινία. Είναι ένα έργο που μοιάζει περισσότερο με λειτουργία μνήμης· ένα προσκύνημα στο ήθος, τη θυσία και το όραμα.

Ως εφημέριος του Ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, όπου μαρτύρησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για το γεγονός ότι μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται στον Ιερό αυτό τόπο. Ο Ναός αυτός, που στάθηκε σιωπηλός μάρτυρας της τραγικής κορύφωσης μιας ζωής προσφοράς, γίνεται τώρα σκηνή όπου ζωντανεύει το παρελθόν για να φωτίσει το μέλλον.

Δεν ήταν εύκολη η πορεία των δημιουργών. Αντιξοότητες πολλές, εμπόδια οικονομικά και πρακτικά, γραφειοκρατικά τείχη και άδηλες πνευματικές αντιστάσεις. Κι όμως, με πίστη, αγάπη και καρτερία, ξεπέρασαν κάθε δυσκολία. Γιατί το έργο αυτό δεν γίνεται με την ψυχρή λογική του κέρδους, αλλά με τη φλόγα εκείνου που πιστεύει πως η Ελλάδα έχει ακόμη να διδαχθεί από τις μεγάλες μορφές της.

Η ταινία αυτή είναι μια πνοή εθνικής και πνευματικής αναγέννησης. Δεν θα μιλήσει μόνο στις οθόνες, αλλά – το εύχομαι και προσεύχομαι – και στις καρδιές των νέων. Θα θυμίσει πως η πολιτική μπορεί να είναι προσφορά, η ηγεσία διακονία, και η δύναμη ταπεινότητα.

Απευθύνω, λοιπόν ένα θερμό «ευχαριστώ» στον κύριο Γιάννη Σμαραγδή για το ήθος και το θάρρος του. Και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες του – γνωστούς και αφανείς – για τον κόπο και την προσφορά τους. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους ενισχύει σε αυτό το έργο φωτός και εθνικής μνήμης.

Ας γίνει το έργο τους καντήλι που θα φωτίζει τις ψυχές μας· να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε και να τιμούμε πάντοτε την μορφή εκείνου του Μεγάλου Άνδρα, που δεν ζήτησε τίποτε για τον εαυτό του, αλλά έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα.

Με εκτίμηση

π. Παναγιώτης Κιντής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημερινή δράση φύτευσης λουλουδιών στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήρια Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την απώλεια του δικηγόρου Γαλιώτου Αριστείδη

AGGELOS DRITSAS

 Ρηγόπουλος Χάρης : Σήμερα γίνεσαι 27 από τα οποία 9 χρόνια μετανάστης στον Καναδά

AGGELOS DRITSAS

Νυχτερινός Αγώνας αλιείας με φελλό στο Ναύπλιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Καμπόσος: Αφήσαμε πάνω από 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Η 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

AGGELOS DRITSAS

ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο «Λάιζα».

AGGELOS DRITSAS

Επειδή ότι ωραίο θέλω να το μοιράζομαι μαζί σου, θα σου μιλήσω για την αιμοδοσία.

AGGELOS DRITSAS

Ακίνητα Airbnb: Σε διπλό κλοιό οι ιδιοκτήτες από Σεπτέμβριο

AGGELOS DRITSAS

 Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

AGGELOS DRITSAS

 Βασίλης Γ. Σιδέρης: Καταγραφή ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο Δήμο Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Γεωργόπουλος: Παραμονή των Θεοφανείων σήμερα και η μέρα ξεκίνησε με κάλαντα από τα παιδιά!

AGGELOS DRITSAS