ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στις 11 Ιανουαρίου 2025, στην ιστορική Επίδαυρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αποκορώνου και Επιδαύρου. 

Η απόφαση αυτή, που επισφραγίστηκε από τα δημοτικά συμβούλια των δύο περιοχών, αναδεικνύει την κοινή ιστορική, πολιτιστική και πολιτική πορεία τους.

Ιστορική Σύνδεση: Από την Επίδαυρο στους Αρμένους Αποκορώνου

Η σχέση των δύο Δήμων ενισχύεται από τη βαθιά ιστορική τους σύνδεση. Στην Επίδαυρο, το 1822, συντάχθηκε το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, σηματοδοτώντας την αρχή της οργανωμένης πολιτείας. Παράλληλα, το πρώτο Σύνταγμα της Κρήτης, που καταρτίστηκε στους Αρμένους Αποκορώνου το 1822 αποτέλεσε ορόσημο για την αυτονομία του νησιού και την ενσωμάτωσή του στον εθνικό κορμό. Αυτή η κοινή παρακαταθήκη συμβολίζει την προσήλωση των δύο τόπων στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων:

Η αδελφοποίηση των Δήμων αποφασίστηκε με στόχο:

Πολιτιστική Ανάδειξη: Διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα τιμούν την ιστορική κληρονομιά των δύο τόπων.

Τουριστική Συνεργασία: Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και φυσικών ομορφιών με κοινές τουριστικές πρωτοβουλίες.

Ανταλλαγή Γνώσεων: Διάχυση τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η αγροτική παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Δηλώσεις Δημάρχων:

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, δήλωσε:

«Η αδελφοποίηση με τον Δήμο Αποκορώνου ενώνει δύο τόπους που πρωτοστάτησαν στη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας. Είναι ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά και μας εμπνέει για την προώθηση κοινών στόχων.»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε:

«Η ιστορική κληρονομιά της Επιδαύρου και των Αρμένων μάς καθοδηγεί. Μέσα από αυτήν την αδελφοποίηση, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, βασισμένες στις αρχές της δημοκρατίας και της προόδου.»

Μελλοντικές Δράσεις:

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο Δήμοι σχεδιάζουν:

Κοινά Πολιτιστικά Δρώμενα που θα προάγουν την ιστορία και τον πολιτισμό.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα με συμμετοχή σχολείων και νέων.

Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες και τον βιώσιμο τουρισμό.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Αποκορώνου και Επιδαύρου ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασίας, τιμώντας τη συνταγματική και πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σπουδαία ειδικότητα, έμπειροι εκπαιδευτές και σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης!

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος : ο κ. Χαλκίδη Θεόδωρου στο διαδίκτυο ότι υπέβαλλε έγκληση εναντίον μου, προσήλθα αυτοβούλως στο Άστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων με τον Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 πέτυχε η ΑΕ Ερμιονίδας στο γήπεδο Τολού, απέναντι στον Εθνικό

AGGELOS DRITSAS

Εθνικός Τολού – Aσκληπιός 0-2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας συμμετέχει στη διαμαρτυρία για το φορολογικό

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Ξεκινά τη Δευτέρα 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος

AGGELOS DRITSAS

Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ: ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Τέλος στο επίδομα ανεργίας όπως το ξέραμε – Τι αλλάζει εντός 2024

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 23χρονου στην Αρκαδία για κατοχή και κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Παραπληροφόρηση και ψευδή στοιχεία για τις εορταστικές δαπάνες του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS