ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στην Κύπρο εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων—

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα στις διήμερες αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου στην Κύπρο, συναντήσαμε σήμερα με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίνα Κασιμάτη, καθώς και αντιπροσωπείες των Δήμων του Δικτύου Καποδίστριας μεταξύ των οποίων και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Ορφανό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης επεσήμανα μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Χριστοδουλίδη,

Κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση που μας κάνατε για την πορεία του κυπριακού. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου για την πρόσκληση να παρευρεθούμε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου και βεβαίως να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι συμβάλλουν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα καθώς και όλων των συναδέλφων μου Ελληνίδων και Ελλήνων Βουλευτών ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης.

Κάθε επίσκεψη στην Κύπρο είναι ένα προσκύνημα – στη μακραίωνη ιστορία της Μεγαλονήσου, στους ήρωες εθνομάρτυρες που προσέφεραν τη ζωή τους στο Γένος αγωνιζόμενοι εναντίον διαδοχικών ξένων κατακτητών, στους αγνοούμενους του 1974, στους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και ακόμη προσδοκούν τη δικαίωση.

Κάθε επίσκεψη στην Κύπρο είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα για τη λήξη της βάρβαρης και παράνομης τουρκικής κατοχής – για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα επανενώσει το νησί στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου όπως και εσείς υπογραμμίσατε.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Κυπριακή και η Ελληνική Δημοκρατία συντονισμένες συνεχίζουν και θα συνεχίσουν για όσο χρειαστεί την κοινή τους προσπάθεια μέχρι την αίσια κατάληξη.

Η Ελληνική Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό της Κύπρου με ειλικρίνεια και δέσμευση, με αμείωτη τη συναίσθηση του εθνικού μας χρέους.

Η πρόσφατη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και των προέδρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης εδώ στην Κύπρο, στην εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή υπογράμμισε με τον πιο εμφατικό τρόπο το αυτονόητο μήνυμα, το αυτονόητο καθήκον μας: Δεν ξεχνούμε – Ενωμένοι επιμένουμε και αγωνιζόμαστε.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κάθε διεθνές βήμα συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να μην επιτρέψουμε σε καμία τακτική τετελεσμένου να σκιάσει το φως της δικαιοσύνης.

Και ταυτόχρονα, ενισχύουμε διαρκώς πέρα από τη διμερή μας συνεργασία και τις διεθνείς μας συμμαχίες που ενδυναμώνουν τη φωνή μας και σταματούν εν τη γενέσει τους, τους όποιους νέους επεκτακτικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας που για μια ακόμη φορά επιλέγει τον δρόμο της πρόκλησης, της έντασης και της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου.

Και βεβαίως, αυτός ο συντονισμός αντανακλά την ξεκάθαρη βούληση των ανθρώπων των δύο χωρών μας, των Ελλαδιτών και των Κυπρίων Ελλήνων να κρατήσουμε όπως πάντα ενωμένοι ζωντανή τη φλόγα των δικαίων του έθνους μας και να αγωνιστούμε με αυτοπεποίθηση για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Κύριε Πρόεδρε,

Εύχομαι η αισιοδοξία που μας εκφράσατε να ευοδωθεί με τον καλύτερο τρόπο για τον κυπριακό λαό και ευρύτερα τον Ελληνισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πως διατηρούμε το Δήμο Άργους – Μυκηνών καθαρό 

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

AGGELOS DRITSAS

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες . 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα 8 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εκφράζουμε το σεβασμό και την εκτίμησή μας στη γυναίκα Αστυνομικό,

AGGELOS DRITSAS

Ηλεία- Σεισμός: Η ανακοίνωση για τα σχολεία στη Ζαχάρω

AGGELOS DRITSAS

Ορκίζεται ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης #καιρός #ΕΜΥ

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος για το εργασιακό νομοσχέδιο: Φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αργολίδα με 10 συλλήψεις

AGGELOS DRITSAS

“Nafplio Basket Toyrnament” με χρηματικά έπαθλα και δώρα στις νικήτριες ομάδες

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΡΜ : Κιβερι και Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών!!

AGGELOS DRITSAS

Επίδομα γέννησης: Σήμερα καταβάλλονται τα αναδρομικά στις δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS