ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/09/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου γνωμοδοτήσαμε αρνητικά κατά πλειοψηφία για την μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις εργασίες εκμετάλλευσης λατομείου εξόρυξης μαρμάρου σε δημόσια έκταση συνολικού εμβαδού 99.843 την στην θέση “πλάσα” του οικισμού Λουκαιτίου της Δημοτικής κοινότητας Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας.

Επαναλάβαμε την πάγια θέση του Δήμου Ερμιονίδας να μην ιδρυθούν και λειτουργήσουν νέες λατομικές μονάδες στο Δήμο μας ούτε να επεκταθούν οι υφιστάμενες λατομικές εγκαταστάσεις.

Στην τοποθέτηση μου στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πρόσθεσα τις εξής παρατηρήσεις.

1.Η Απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου είναι γνωμοδοτική ,το Περιφερειακό συμβούλιο θα αποφασίσει, καλούμαστε όλοι ( Δήμαρχος και Δημοτικό συμβούλιο) να ενημερώσουν το Περιφερειακό συμβούλιο για την πάγια θέση του Δήμου ,και αναμένουμε από αυτούς ανάλογη απόφαση.

2.Τόνισα ότι απαιτείται να είμαστε αποφασισμένοι εάν προκύψει αρνητική απόφαση τότε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δυνατό μέσο για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τοπικής κοινωνίας, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του Δήμου μας. Άρα το θέμα να το παρακολουθούμε και να αντιδράσουμε όπως προβλέπεται.

3.Υπενθύμισα προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ,που είχαμε ζητήσει έλεγχο των υφιστάμενων μονάδων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα πλαίσια τήρησης των προβλεπόμενων κανονισμών σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους. Ακόμα περιμένουμε το πόρισμα από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

4.Εκανα αναφορά ότι οι υφιστάμενες λατομικές εγκαταστάσεις με διαδικαστικά κόλπα και προσωρινές άδειες δεν αποδίδουν τις οικονομικές υποχρεώσεις στο Δήμο μας, συνειδητά αποφεύγουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και με την αδιαφορία των κρατικών υπηρεσιών.

5.Συμφωνούμε με τις πάγιες θέσεις και τις δυναμικές ενέργειες των κατοίκων του Οικισμού Λουκαιτίου που αγωνίζονται τόσο να μην επεκταθούν οι λατομικές εγκαταστάσεις όσο οι υφιστάμενες να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, κυρίως στην τομέα της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Καλώ την Διοίκηση του Δήμου, να στηρίξει την απόφαση μας αυτή με κάθε τρόπο, έτσι να μην μείνουμε μόνο στα λόγια αλλά να προχωρήσουμε σε δυναμικές ενέργειες και πράξεις προασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας και των Δημοτών μας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Μιδέας

AGGELOS DRITSAS

Δόξα τω Θεώ!!!!! Εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στους Μύλους!

AGGELOS DRITSAS

Ντίνα Καραγιάννη

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργική Συνεργασία Επιδαύρου: 3 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου ,η ζημιά ανέρχεται σε 1.733.346,63€.  

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση κινδύνου κατηγορίας 3 η Αργολίδα και την Τρίτη 29/8

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια για το έργο σας και ευχές για συνεχή έμπνευση και δημιουργικότητα!

AGGELOS DRITSAS

Νέα σελίδα στον ΣΥΡΙΖΑ με Σ. Φάμελλο στην ηγεσία – Τα μηνύματα και η επόμενη μέρα

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS

Χθες βράδυ οι Λίμνες είχαν την τιμητική τους!

AGGELOS DRITSAS

Ανοίγει 11/10 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ο Σύλλογος Άνθεμα διοργανώνει πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Δημήτριος Ορφανός Δήμαρχος Ναυπλιέων. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS