ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ,και σε λίγες ημέρες θα μας δωθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα μαθήματα, να ξεκινήσει η 17η χρονιά λειτουργίας αυτής της σημαντικής δομής της δια βίου μάθησης  που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίουκαθημερινα  τις απογευματινές ώρες .

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτές -καθηγητές  είναι μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετείς την εκπαίδευση ενηλίκων,  να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ενηλίκους μαθητές τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς να τους δίνεις τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μάθησης, μία συλλογική προσπάθεια κοινωνικής σχολικής ένταξης ,μια αναζήτηση επαγγελματικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων ,μια καινούργια μορφή κοινωνικοποίησης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκαν για να δώσουν μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς ενηλίκους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να περιοριστούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και να δωθούν  νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας Ευρωπαίος θεσμός που συγχρηματοδοτείται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον Κρατικό προϋπολογισμό και θα λειτουργούν όσο υπάρχουν ενήλικοι μαθητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ,που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, για  να κερδίσουν με την συμμετοχή τους στις  εκπαιδευτικούς γραμματισμούς και από στις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας.

Πάντοτε τονίζω ότι η λειτουργία του σχολείου μας έχει την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου η οποία για όλα αυτά τα χρόνια μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της και μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο το οποίο αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Αξίζει να επισημάνω ότι το σημαντικότερο είναι ότι να  ανατραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που πολλές φορές υπάρχουν και εμποδίζουν κάποιους να τολμήσουν να έρθουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο φόβος ενός αρνητικού σχολίου από κάποιον τρίτο για  ορισμένους λειτουργεί αποτρεπτικά για να τολμήσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία.

Η ζωή μας πάντα θα έχει πολλές μεγάλες δεύτερες ευκαιρίες ας τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να τολμήσουμε αυτή είναι η αξία της δια βίου μάθησης που με τόσο επιμονή και υπομονή υπηρετούμε τόσα χρόνια.

Καλό ξεκίνημα ,θα είμαστε πάντα εδώ να ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε  την κοινή γνώμη για μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην τοπική μας κοινωνία.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ματσάρα Διομήδης Άργους – ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Handball Premier

diktio

Οργή στην Ένωση Ερμιονίδας για τη διαιτησία και τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Βλάχου

diktio

Αθήνα – Ναύπλιο – Άργος: Εξετάσεις από τον Ερυθρό Σταυρό για την πρόληψη του καρκίνου

admin

Δημήτρης Καμπόσος: Την Κυριακή καλούμε όλους να έρθουν μαζί μας

diktio

Εντοπισμός ακριδοκηλίδων και έγκαιρη αντιμετώπιση των ακρίδων

AGGELOS DRITSAS

Ραγίζει καρδιές: Λυκόσκυλο σπρώχνει το καροτσάκι του ΑμεΑ αφεντικού του και συγκινεί

admin

Μαζί με τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Ιωάννης Μαλτέζος , τον αντιδήμαρχο Πρασίνου

AGGELOS DRITSAS

Το Αρτεμίσιο Σύλλογος Καρυάς

admin

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος τραγουδοποιός Δήμος Μούτσης

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιωάννης Γκιουμές ανανεώνει την υποψηφιότητά του για 3η φορά με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

diktio

Πελοπόννησος: Λιγότεροι γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί από το μέσο όρο της Ελλάδας

diktio

Και το Άργος στηρίζει Καμπόσο!

diktio