ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ένα μπουκάλι ουίσκι, δυο ποτήρια ένα στενό τραπέζι έξω από το σπίτι του ποιητή Νίκου Καρούζου, στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Ναύπλιο συστήνουν το σκηνικό όπου εχθές φιλοξενήθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον ποιητή Νίκο Καρούζο (Ακύλλα Καραζήση)

και τον μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη (Ρένο Χαραλαμπίδη), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ακροναυπλίας.

Οι δύο άνδρες κουβέντιασαν, μπροστά σε ένα πολυπληθές και προσηλωμένο κοινό για περίπου μιάμιση ώρα, για τη μουσική, την ποίηση, το νόημα της τέχνης, την ιστορία, τον θάνατο και τη θέση του καλλιτέχνη. Ήταν μια αυθεντική συζήτηση ανάμεσα σε δυο φίλους, η οποία αποκάλυψε τους διαδοχικούς σταθμούς της ζωής τους αλλά και τα ζητήματα που τους απασχόλησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας.

Η πραγματική συνομιλία μεταξύ του συγγραφέα Νίκου Καρούζου και του μουσικού και συγγραφέα Γιάννη Ζουγανέλη, η οποία έλαβε χώρα στις 13 Ιουνίου του 1986 στο σπίτι του πρώτου και μαγνητοφωνήθηκε σε τρείς κασέτες από τον δεύτερο, καλύπτει περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης.

Στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε μια μουσική παράσταση με παραμύθια του δρόμου, παραμύθια χαράς από τους αδελφούς Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Μαζί τους ήταν και ο Στράτος Γκρίτζαλης στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Rapid tests: Ποιες ώρες και σε ποια σημεία στην Αργολίδα θα γίνονται από 13 έως και 17/11

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τραγικό τέλος για τον Δημήτρη Συντρίκο μετά τον ξυλοδαρμό του το καλοκαίρι

AGGELOS DRITSAS

Πουλούσε «μαϊμούδες» στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για τον τραγικό θάνατο της 27χρονης ειδικευόμενης ιατρού

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός Σύλλογος Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

Street music στο Ναύπλιο.

AGGELOS DRITSAS

Εικαστική Έκθεση με έργα μελών της Ομάδας Καλλιτεχνών του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» ( BINTEO ΡEΠΟΡΤΑΖ )

AGGELOS DRITSAS

Στα σκουπίδια …: Πόσες ιστορίες μπορεί να κρύβει μια φωτογραφία;

AGGELOS DRITSAS

Τον πολυαγαπημένο & σεβαστό μας Σύζυγο , Πατέρα & Υιό Χρήστο Ιωα . Βασιλείου (ΤΣΙΤΣΟΣ ) ετών 59 αποχαιρετούμε

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νέες πτυχές για τον φιλελληνισμό και την ελληνική επανάσταση

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι στον Αγ. Αδριανό

AGGELOS DRITSAS