ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με τον πλέον τραγικό τρόπο ξεκίνησε η μέρα για τους κατοίκους του Ξυλόκαστρου, καθώς δύο συνάνθρωποι μας βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς.

Πιθανότατα πρόκειται για δύο άνδρες 35 και 40 ετών που χάθηκαν στην περιοχή Άνω Πιτσά στο Ξυλόκαστρο και αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής (29.9.2024) την ώρα που την περιοχή περικύκλωνε η φωτιά.

Οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς ένα μαντρί για να απομακρύνουν τα ζώα από το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι δύο νεκροί είναι οι δύο αγνοούμενοι, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η επίσημη ταυτοποίηση.Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο

Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε από τα Ροζενά και παραμένει εκτός ελέγχου, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έφτασε τα 30 χλμ. Το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς είναι σχετικά καλύτερη καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες, ωστόσο οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί.

Τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών, ενώ έχουν καεί σπίτια.

Περίπου 350 πυροσβέστες επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς με 110 οχήματα και 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, το ένα σε ρόλο συντονιστικού.

Μπαράζ μηνυμάτων έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής από το 112 για να απομακρυνθούν από περιοχές που απειλούνταν από τη φωτιά.

Στις 5 τα ξημερώματα οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αγιασμός 1ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το Μάιο του 2025 επιστρέφει στο Ναυπλίου το Mediterranean Yacht Show για τη 10η διοργάνωσή του

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος μας αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Παναγιώτη Φλώρη, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Κοιλάδας,

AGGELOS DRITSAS

Ιωάννης Μαλτέζος  : Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τη ΔΕΥΑΝ, τον πρόεδρο της Σωκράτη Δωρή

AGGELOS DRITSAS

Λαογραφικό Μουσείο Διδύμων

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στην Ασίνη

AGGELOS DRITSAS

Ασφαλιστικό: Εργασία μετά τα 70 με «τακτική» παραγωγής φτωχών συνταξιούχων

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα στην Φρέγκαινα, αποτίοντας φόρο τιμής στους 24 εκτελεσθέντες.

AGGELOS DRITSAS

Στο μοναστήρι της Παλαιοπαναγιάς για τους Β’ Χαιρετισμούς πάνε τα μέλη του ΚΑΠΗ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Τέσσερις δεκαετίες χωρίς ψιλές και δασείες!

AGGELOS DRITSAS

Από τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας, κεραμικής, κοσμήματος και χειροποίητων

AGGELOS DRITSAS

Φώτης Δαμούλος : Μία θέση που τιμά ιδιαίτερα την επιχειρηματική κοινότητα της Αργολίδας και κυρίως της Πελοποννήσου .

AGGELOS DRITSAS