ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στα 110 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό επιδότησης θα ανέρχεται στο 50% και ειδικά για τα νοικοκυριά της Θεσσαλίας στο 80%.Σειρά προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης βρίσκονται στα σκαριά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την παρουσίαση της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΥΠΕΝ στη ΔΕΘ, μεταξύ άλλων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει το «Εξοικονομώ 2024».

Το πρόγραμμα θα αφορά το σύνολο των νοικοκυριών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στα 110 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 30 εκατ. αφορούν νοικοκυριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα. Το ποσοστό επιδότησης θα ανέρχεται στο 50% και ειδικά για τα νοικοκυριά της Θεσσαλίας στο 80%.

Στις ράγες βρίσκεται και το «Εξοικονομώ 2024 για ευάλωτα νοικοκυριά», δηλαδή για νοικοκυριά με ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει σε 125 εκατ. ευρώ, από τα οποία 50 εκατ. ευρώ από αυτά αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα.Σε τροχιά εκκίνησης βρίσκεται επίσης και το νέο «Αλλάζω θερμοσίφωνα», με προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα δοθεί προτεραιότητα στους επιλαχόντες του πρώτου προγράμματος. Επίσης, θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα επιδότησης επιδότησης αντλιών θερμότητας, για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από το ΥΠΕΝ σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και μία δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ορεινών τουριστικών καταλυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Και ο Αντώνης Μαλτέζος συστρατεύεται με τον Τάσο Λάμπρο για την ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Επιστημονική Ημερίδα του 1ου Λυκείου Άργους: «Αγχώδης διαταραχή της Εφηβικής Ηλικίας»

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός ο οδηγός ΙΧ το οποίο έπεσε στο κανάλι του Αναβάλου στο Κεφαλάρι Άργους

AGGELOS DRITSAS

Εκλογή νέων οργάνων στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ του δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Η Κοινότητα Κρανιδίου έστειλε το μήνυμα

AGGELOS DRITSAS

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαϊου 2024, Εορτάζει και πανηγυρίζει το γραφικό εκκλησάκι

AGGELOS DRITSAS

Σε ακόμη μία πρωτότυπη αθλητική δραστηριότητα προχωρά ο Δήμος Άργους – Μυκηνών,

AGGELOS DRITSAS

Αποστέλλονται σήμερα τα «ραβασάκια» στους οφειλέτες της Εφορίας και του ΕΦΚΑ

AGGELOS DRITSAS

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον καρκινοπαθή που έβαλε τέλος στη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Εταιρεία τροφίμων στο Ναύπλιο ζητάει Εργάτη Παραγωγής για εποχιακή ή μόνιμη απασχόληση

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με τον Γ.Γ του Υπουργείου

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο για την σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο

AGGELOS DRITSAS