15 Νοεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων

2 εβδομάδες ago
1380 Views

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΎΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΊΩΝ ΕΊΝΑΙ ΝΈΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ. Ας φροντίσει επιτέλους η Πολιτεία και ο κάθε Δήμος με δράσεις αφύπνισης και πληροφόρησης, με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και με καλούς δρόμους και σήμανση, για να περιοριστεί αυτό το κακό.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να φέρουμε στη μνήμη μας και να τιμήσουμε τα εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών από τροχαία δυστυχήματα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή στο μέλλον θανάτων και τραυματισμών, που μπορούν να αποφευχθούν. Kάθε μέρα, σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο σε τροχαία δυστυχήματα και πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Το μήνυμα του γ.γ του ΟΗΕ
Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα. Επίσης περισσότεροι νέοι ηλικίας μεταξύ 15-29 πεθαίνουν από τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο παρά από τον HIV /AIDS, την ελονοσία, τη φυματίωση ή από ανθρωποκτονίες. Θυμίζοντας αυτά τα δεδομένα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζει πως θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε το πώς μπορούμε να σώσουμε εκατομμύρια ζωές.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *