ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

5 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα της Μαίας – Μαιευτή

Η ημέρα αυτή, έχει θεσπιστεί παγκοσμίως, αποδίδοντας ελάχιστη τιμή στο επάγγελμα της Μαίας. Στόχος του εορτασμού είναι η προβολή του έργου, του ρόλου και της προσφοράς της Μαίας στη γυναίκα, στην έγκυο, στην επίτοκο, στη λεχωϊδα, στο νεογνό, στην οικογένεια και ευρύτερα στην κοινωνία.

Τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας άλλαξαν πολλά για όλους τους επαγγελματίες υγείας. Αυτό που δεν άλλαξε όμως και δεν δύναται να αλλάξει, είναι η προσέγγιση, η ενθάρρυνση και το χαμόγελο της Μαίας πίσω από τη μάσκα, στη γυναίκα που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μωρό της, δίχως αποστάσεις και εκμηδενίζοντας κάθε φόβο. Υπάρχουν μόνο υποστήριξη, αλτρουϊσμός, συμμετοχή και σεβασμός στο θαύμα της ζωής, αφοσίωση, οικειότητα, ενδυνάμωση και υψηλή αντίληψη του καθήκοντος.

Η ημέρα αυτή τιμά τη Μαία που προστατεύει το γυναικείο πληθυσμό με προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 
Τη Μαία που, δια μέσου της Αγωγής Υγείας και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης διαμορφώνει συνειδητούς και υπεύθυνους πολίτες. Τη Μαία που υποστηρίζει και προωθεί το Μητρικό Θηλασμό. 
Τη Μαία που μπορεί να μειώσει την υπογεννητικότητα, με τον οικογενειακό προγραμματισμό. Ρόλοι που αναδεικνύουν την επαγγελματική μας ταυτότητα, τις δυνατότητες και την προσφορά του λειτουργήματός μας στο κοινωνικό σύνολο. 
Οι παρεμβάσεις, η κινητοποίηση, οι στρατηγικές, η συνεργασία με την πολιτική ηγεσία θα ενισχύσουν τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών όλων των ηλικιακών ομάδων.

Χρόνια πολλά. Τιμούμε τις Μαίες-Μαιευτές Νομών Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΙΩΝ – ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Εκ του ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γεωργία Αγγέλαινα
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στυλιανή Μητσιάνη

Related Posts

1 of 905