60 χρόνια του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

2 weeks ago
92 Views

Η εκδηλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου Ταξίαρχο κ. Πούπουζα Παναγιώτη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Χριστακόπουλο Ευάγγελο και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μιχάλη Μαντά για τα 60 Χρόνια λειτουργία του.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς ανεφερε: “Η σημερινή ημέρα για τους Αποστράτους του Νομού Αργολίδας έχει ιδιαίτερη σημασία και είμαστε όλοι διπλά χαρούμενοι διότι ο Σύνδεσμος μας συμπληρώνει φέτος τα 60 χρόνια λειτουργίας του. Επίσης γιορτάζουμε και την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της οποίας μέλος της είναι ο Σύνδεσμός μας από το 2003. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, ο Σύνδεσμός μας επιτέλεσε, σημαντικό και πολύπλευρο κοινωνικό έργο. Μέσα από τις διάφορες δράσεις του, Ανέδειξε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συναδελφικής αγάπης και κατανοήσεως μεταξύ των μελών του και των οικογενειών τους, Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις και τα ΣΥΝΕΔΡΙΑ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και προάσπισε σε συνεργασία με τον νομικό της Σύμβουλο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ων μελών του.

Ανέπτυξε μεγάλη συνδικαλιστική δραστηριότητα Ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των αντιστοίχων οργανώσεων των εν ενεργεία συναδέλφων τους και διεκδίκησαν μαζί τους, αιτήματα κοινού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας μέρος σε όλα τα συλλαλητήρια και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό. Επιπλέον Διοργάνωσε με επιτυχία αρκετές κοινωνικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα μέλη του.  Επίσης Τίμησε με την παρουσία των μελών του και έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις στη μνήμη των πεσόντων των Σωμάτων Ασφαλείας , κατά την εκτέλεση της αποστολής των.

Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των Συναδέλφων οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση της αποστολής τους ή έφυγαν από την ζωή με οποιαδήποτε αιτία. Ακολούθησε ομιλία του Αστυνομικού Υποδ/ντού Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας κ. Σταμέλου Γεωργίου και παρουσίαση με projector για τα Σώματα της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, Πρώην Αστυνομίας Πόλεων του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος από τα οποία έχει μέλη ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε απονομή πλακετών, Ανακήρυξη Επιτίμου Προέδρου, Ανακήρυξη Επίτιμων μελών, ενώ τιμητική διάκριση έλαβαν οι Δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και Αργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *