Πε. Σεπ 24th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

70-80 ευρώ τον μήνα οι αυξήσεις στις συντάξεις , ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2020

, Αίτηση για ΚΕΑ, Α21 – ΟΠΕΚΕΠΕ

70-80 ευρώ τον μήνα οι αυξήσεις στις συντάξεις , ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2020, Αίτηση για ΚΕΑ, Α21 – ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι θα συμβεί με τα αναδρομικά.

Η κρίση του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της στην οικονομία και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των αναδρομικών σε παλαιούς και νέους συνταξιούχους. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, τον Ιούνιο θα καταβληθούν εφάπαξ τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις και μέχρι τον Αύγουστο τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις.

Αναλυτικότερα, ο νόμος 4670/2020 που ψηφίστηκε προσφάτως στη Βουλή προβλέπει αύξηση τόσο για τις παλαιές όσο και για τις νέες κύριες συντάξεις. Η ελάχιστη αύξηση εκτιμάται γύρω στο 2%, ενώ η μέγιστη κοντά στο 12%.

Συνεπώς η μέση αύξηση εκτιμάται γύρω στο 5%-6% ή στα 70-80 ευρώ τον μήνα. Πάνω από 100.000 νέοι συνταξιούχοι θα δουν βελτίωση στις πραγματικές αποδοχές τους, ενώ κοντά στους 650.000 παλαιούς συνταξιούχους θα δουν βελτίωση, σε λογιστικό επίπεδο, στη σύνταξή τους. Το δημοσιονομικό κόστος από τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις εκτιμάται κοντά στα 80 εκατ. ευρώ.

Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν κατά 30%, κατά μέσο όρο, ή 100 ευρώ τον μήνα. Δικαιούχοι θα είναι όσοι υπέστησαν μείωση το 2016. Το κόστος ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ, αναφέρει το cnn.gr.

Ήδη ο ΕΦΚΑ προχωρεί άμεσα στον επαναϋπολογισμό των κύριων συντάξεων και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 100 ημέρες. Ο σχεδιασμός αυτό προβλέπει επαναϋπολογισμό κύριων συντάξεων εντός έξι μηνών (Φεβρουάριος – Ιούλιος 2020) για 900.000 συνταξιούχους που έχουν 30-40 έτη ασφάλισης, την πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών κύριων συντάξεων από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2020 και τον επαναϋπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων (Μάρτιος – Απρίλιος ή και Μάιος) με ακύρωση των μειώσεων σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ.

70-80 ευρώ τον μήνα οι αυξήσεις στις συντάξεις , ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2020, Αίτηση για ΚΕΑ, Α21 – ΟΠΕΚΕΠΕ – Αιτήσεις επιδομάτων

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αίτησης για το επίδομα παιδιού έτους 2020, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, όπως έχει πλέον καθιερωθεί για την καταβολή των επιδομάτων, για όσους υπέβαλαν αίτηση έως τις 16 Μαρτίου και έχει εγκριθεί η αίτησή τους.

Επισημαίνεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σχετικό σύνδεσμο με τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις για τη διευκόλυνσή τους.

70-80 ευρώ τον μήνα οι αυξήσεις στις συντάξεις , ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2020, Αίτηση για ΚΕΑ, Α21 – ΟΠΕΚΕΠΕ – Λεφτά στους αγρότες

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 2,2 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 31/3 πληρώθηκαν 42 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook