ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Aντιολισθητικές αλυσίδες: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο – Πώς θα το αποφύγετε

Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) για τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, διαφορετικά οι οδηγοί τους κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με πρόστιμα

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί όλων των οχημάτων οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω μέτρο ισχύει από τον Μάρτιο του 2022 και προβλέπει τον εφοδιασμό των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα, «κατάλληλα για το όχημα» από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους «και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλλουν».

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου, αν διαπιστωθεί παράβαση, το διοικητικό πρόστιμο είναι 80 ευρώ, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παρ 26 & 27 του άρθρου 81).

Οι οδηγοί θα πρέπει επίσης:

  • να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών που βρίσκονται στα οχήματά τους, για να είναι εξασφαλισμένη η ορθή χρήση τους και η εκπλήρωση του σκοπού της παρ. 1
  • να προσαρμόζουν την οδήγησή τους, όταν χρησιμοποιούνται αντιολισθητικά, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις προδιαγραφές των οχημάτων και των αντιολισθητικών, με γνώμονα την προάσπιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εφόσον ζητηθεί από τον μισθωτή η προμήθεια αντιολισθητικών μέσων και αναγραφεί το αίτημα του στο μισθωτήριο συμβόλαιο, η εκμισθωτήρια εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν δεν ζητηθεί, η υποχρέωση δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), για καιρικές συνθήκες που επιβάλλουν τον εφοδιασμό με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, οφείλουμε να έχουμε πρόχειρα κάτι που φέρει τη σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ραγίζει καρδιές: Λυκόσκυλο σπρώχνει το καροτσάκι του ΑμεΑ αφεντικού του και συγκινεί

admin

Rally Sprint ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ξεκίνησε η δίκη για το “Ταμείο Μολυβιάτη” με 47 κατηγορούμενους και 174 μάρτυρες

diktio

Σαν σήμερα η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στη Κίναρο

admin

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την 20/05/2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

admin

Προτάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

diktio

39 άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στη Πελοπόννησο – Τα 10 στην Αργολίδα

diktio

Run Greece στο Ναύπλιο: Με χαμόγελα και αισιοδοξία ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ + DRONE

AGGELOS DRITSAS

Α2 Γυναικών: 11η Αγωνιστική (7/1) – Αποτελέσματα ΒΙΝΤΕΟ

admin

Σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

admin