Πε. Δεκ 2nd, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

A. Πελώνη: Δύο χρόνια μετά τις εκλογές

peloni-1068x560
η κυβέρνηση δρομολόγησε τολμηρές μεταρρυθμίσεις
E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Από τις 7 Ιουλίου που η σημερινή κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές, έχει δρομολογηθεί τολμηρή μεταρρυθμιστή πολιτική, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ανέφερε ότι ψηφίστηκαν 193 νόμοι, ότι η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς απειλές, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και ο πολίτης άρχισε να εμπιστεύεται ξανά το κράτος.

Επίσης δήλωσε ότι η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών, μέσα σε δύο χρόνια και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις στο αξιόχρεό της.

Η κυβέρνηση αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής δίκαιης ανάπτυξης.

Στο θέμα του εμβολιασμού τόνισε ότι η κυβέρνηση οργάνωσε και εφαρμόζει υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού.

Δρομολογήθηκε το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ενώ η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσηα δήλωσε πως: «η κυβέρνηση τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσουν και άλλες. Έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο, για όσο υπάρχουν αυτές. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες καθώς και η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων:
Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο
Χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ
Μειώθηκε ο ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και
Απαλλάξαμε από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%».

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ