ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Airbnb: Τι πρέπει να ξέρετε εάν θέλετε να βάλετε το ακίνητό σας στην πλατφόρμα

Στη χώρα μας, από την αρχή του χρόνου, τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (από τρία ή περισσότερα ακίνητα) θα φορολογούνται όπως τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, με ΦΠΑ 13% και τέλη.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων οφείλουν να ανοίξουν βιβλία στην εφορία, να κάνουν σύσταση εταιρείας, να προσλάβουν λογιστή για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, να καταχωρούν έσοδα- έξοδα στο myDATA, και να αποδίδουν φυσικά τον φόρο και τα σχετικά τέλη.

Σε αυτό να συμπληρώσουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα προχωρήσει σε μία νέα συνεργασία με τις μεγαλύτερες πλατφόρμες διαμοιρασμού (Airbnb Ireland UC, Booking.com BV και RBO Expedia Group Vacation Rentals Ireland Limited) όπου θα πρέπει οι πλατφόρμες να αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ πιο αναλυτικά στοιχεία για τα ακίνητα και τα κέρδη που αποκτούν οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους.

Αν παρόλα αυτά σε ενδιαφέρει να εκμισθώσεις ένα διαμέρισμα σε μία τέτοια πλατφόρμα φρόντισε να το κάνεις σωστά. Η ευελιξία που σου δίνει είναι μεγάλη καθότι εσύ δηλώνεις διαθεσιμότητα κατά το δοκούν και τιμή επίσης. Αυτή βέβαια θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική, ενώ το ύψος της εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Ποιοι είναι αυτοί;

Ο βασικότερος όλων είναι η περιοχή. Έχει μεγάλη σημασία αν το σπίτι σου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στη θάλασσα ή κοντά στα αξιοθέατα και τα hot spot της περιοχής. Πρόσθετα, το μέγεθος, η κατάσταση, ο βαθμός εξοπλισμού του σπιτιού (ίντερνετ, τηλεόραση, συσκευές, είδη μπάνιου κα) και φυσικά η καθαριότητα που είναι πολύ ψηλά στις απαιτήσεις των επισκεπτών.

Σημαντική είναι επίσης η σύνδεση του χώρου με την πόλη μέσω ΜΜΜ και η σύνδεση του επισκέπτη μαζί σου που πρέπει να είσαι πάντα διαθέσιμος να απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Στο τελευταίο να έχεις υπόψη ότι πρέπει να είσαι πολύ ευγενικός, εξίσου εξυπηρετικός τόσο στο check-in όσο και στο check-out, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες που θα πρέπει να δώσεις εξαρχής για το χώρο και την πόλη.

Όσο για την παρουσία σου στην πλατφόρμα θα πρέπει να είναι επαγγελματική: προσοχή στις φωτογραφίες που θα ανεβάσεις (φρόνιμο είναι να είναι επαγγελματικές), όπως και στις κριτικές (καλές ή κακές) που δεν πρέπει να μείνουν ασχολίαστες.

Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου αν σκέφτεσαι μια τέτοια κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να οργανωθείς σωστά και να ρωτήσεις ανθρώπους του χώρου για να στήσεις σωστά την μικρή σου επιχείρηση.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΩΡΗΣ Δεν ήρθαμε ως τιμωροί είμαστε λαικοί άνθρωποι δεν θα αδικήσουμε κανέναν . ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Mπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό;

AGGELOS DRITSAS

6η διεθνής έκθεση VERDE.TEC: 29 – 31 Μαρτίου 2024

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Καταπληκτικές στιγμές ζήσαμε σήμερα με όλους εσάς, γιορτάζοντας την τελευταία Κυριακήτης Αποκριάς

AGGELOS DRITSAS

Μέσω του e-Auctions η αξιοποίηση των παραλιών!

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα ουσιαστικά μια οικογενειακή παράδοση έφτασε στο τέλος της. ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΡΙΤΣΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στην οικογένεια Δημαράκη & και την οικογένεια Μπαϊρακτάρη

AGGELOS DRITSAS

Εξαήμερη εργασία: Πότε αρχίζει η εφαρμογή της – Ποιους κλάδους αφορά

Tv

Μεταδόσεις της ημέρας .. Facebook, Instagram ,Twitter, tik tok…μιας άλλης εποχής…

AGGELOS DRITSAS

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Η εγκατάσταση των μικροπωλητών – Στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο. 23-24 -3-2024 ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Πάσχα: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες

AGGELOS DRITSAS