Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

BINTEO Ομιλία Πρόεδρου ΠΕΔ Πελοποννήσου & Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημ. Καμπόσου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Υπάρχει μία διαφορά κύριε Υπουργέ, υπάρχει το κέντρο και υπάρχει και η περιφέρεια. Υπάρχουν οι αγαπημένοι Δήμαρχοι με δήμους 4.000 τετραγωνικά μέτρα υπάρχουν και οι Δήμαρχοι με 1.000 τετραγωνικά χλμ! Υπάρχουν οι Δήμαρχοι εκείνοι οι οποίοι έχουν τεράστια οδική αγροτική οδοποιία και τεράστιους οδικούς άξονες.

Published

on

VERV9134

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται 14-16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, μετέχει ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Καμπόσος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του Υπουργού Επικρατείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη. Σήμερα Παρασκευή 15/10, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και έθεσε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν του Δημάρχους της Πελοποννήσου.

«Απομαγνητοφωνημένη Ομιλία Πρόεδρου ΠΕΔ Πελοποννήσου & Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη»                          

Κύριε Υπουργέ, κύριοι Συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά πάντα, βρίσκομαι στην μία και μοναδική Μακεδονία, την Ελληνική. Πριν ξεκινήσω με τα προβλήματα, θα ήθελα να πω πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι εμείς που ζήσαμε την ανωμαλία των εκλογών του 2019 ευχαριστούμε για την αποκατάσταση του  εκλογικού νόμου. Δε νοείται σε καμία περίπτωση κυβερνήσεις, να κυβερνούν λαούς πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων με ποσοστά κάτω από 40% και οι Δήμαρχοι να ψάχνουν συμμαχίες, οι οποίες κάποιες φορές είναι και ετεροβαρείς και δημιουργούν προβλήματα.

Ως Πρόεδρος της ΠΕΔ μεταφέρω την φωνή από την Πελοπόννησο , από την Αργολίδα, την Κορινθία, την Μεσσηνία, την Λακωνία μεταφέρω τη φωνή όλων αυτών οι οποίοι μετά από την τελευταία γενική συνέλευση και το διοικητικό μας συμβούλιο, πήραμε κάποιες αποφάσεις ώστε να σας τις μεταφέρω εδώ.

Υπάρχει μία διαφορά κύριε Υπουργέ, υπάρχει το κέντρο και υπάρχει και η περιφέρεια. Υπάρχουν οι αγαπημένοι Δήμαρχοι με δήμους 4.000 τετραγωνικά μέτρα υπάρχουν και οι Δήμαρχοι με 1.000 τετραγωνικά χλμ! Υπάρχουν οι Δήμαρχοι εκείνοι οι οποίοι έχουν τεράστια οδική αγροτική οδοποιία και τεράστιους οδικούς άξονες.

Ο λαός τον οποίο υπηρετούμε όλοι μας, αυτός ο ίδιος λαός μας ψηφίζει, αλλά οι Δήμοι πληρώνουν τον λογαριασμό. Αυτό είναι άδικο και είναι άδικο, διότι για τις γούβες που δεν κλείνουν, για τους δρόμους που δεν ανοίγουν, για την κτηνοτροφία που δεν μπορεί να συνεχίσει ο κτηνοτρόφος να πηγαίνει στις δουλειές του και ο αγρότης να πηγαίνει στα κτήματα του …φταίει ο Δήμαρχος!!! Μα τα χρήματα δεν τα παράγει ο Δήμαρχος ! Ο Δήμαρχος τη μόνη πηγή που έχει  είναι τα δημοτικά τέλη και είναι αυστηρά μόνο για τα απορρίμματα και για τον ηλεκτροφωτισμό! Για τίποτε άλλο! Δε μπορεί να τα πειράξει αυτά τα λεφτά! Ο κόσμος όμως δε το βλέπει. Ο κόσμος λέει τη γούβα μου και τη λάμπα μου! Η γούβα είναι θέμα της κυβέρνησης –των χρηματικών ενταλμάτων-τα οποία έρχονταν και δεν έρχονται πια!

Υπάρχουν δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός. Ποιος είναι ακόμα αυτός που λέει αυτό το ανέκδοτο ότι εμείς κινούμεθα παραλλήλως;; Καθόλου! Ο πρώτος βαθμός είναι υποτελής του δεύτερου! Εμείς έχουμε κάποιον από πάνω μας ο οποίος έρχεται και μας λέει, αν δεν είσαι καλό παιδί το γήπεδο δεν θα το πάρει ο Δήμος σου, αλλά θα πάει αλλού! Εάν δεν είσαι καλό παιδί το ΠΔΕ θα το λειτουργήσω εγώ όπως νομίζω! Προσέξτε όμως κάτι, τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών τα διαμορφώνουν οι Δήμοι και όχι οι  Περιφερειάρχες. Διότι εμείς όταν δεν κλείνουμε τις γούβες, όταν δεν μπορούμε να φτιάξουμε την αγροτική οδοποιία , είμαστε υπόλογοι απέναντι στον λαό και στο τέλος της θητείας την πληρώνει ο Δήμαρχος! Και πάρα πολλοί συνάδελφοι  πλήρωσαν το μάρμαρο και το 2014 και το 2019!

Είμαι ένας Δήμαρχος που εκλέγομαι από το 2011, και με ποσοστά πάνω από 60%, σε μια μεγάλη Περιφέρεια. Ευχαριστώ τον κόσμο και τον λαό που με στηρίζει με όλη του την δύναμη και γι αυτό προσφέρω την ψυχή μου!

Αγαπητοί συνάδελφοι. Σχεδόν 300 εμείς, 300 και οι βουλευτές –εμείς όμως όπως ανέφερε και ο συνάδελφος Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας-βρισκόμαστε στον εξευτελισμό των 1600ευρω! Γιατί; Υπαινίσσεστε ότι είμαστε κλέφτες και ότι βρίσκουμε από κάπου αλλού λεφτά; Υπαινίσσεστε ότι εμείς δεν δουλεύουμε και ότι δεν πρέπει να αμειβόμαστε; Κύριε Υπουργέ, κ. Πέτσα , θεωρώ ότι αυτά θα τα διορθώσετε  γιατί σας γνωρίζω και προσωπικά, γνωρίζω τις ευαισθησίες σας και την μαχητικότητα σας. Γνωρίζω ότι θα τα υλοποιήσετε γιατί είναι και μονόδρομος.

Έβαλα τους τοπογράφους του Δήμου μας να μετρήσουν την έκταση του αστικού δικτύου του Άργους δλδ και των χωριών , όχι του αγροτικού! Σε μια εβδομάδα τελείωσαν το 30%! Αυτό συμβαίνει και σε όλους τους Περιφερειακούς Δήμους πλην αυτών των λίγων του κέντρου που έχουν γεμίσει τα ταμεία τους με αποθεματικά , εμείς δεν έχουμε, εμείς πάμε στα ληξιπρόθεσμα. Το 100% του αστικού δικτύου του Δήμου Άργους Μυκηνών είναι 4.815,68 χλμ δλδ από την Αθήνα στην Φρανκφούρτη και πίσω! Αυτό σε όλους τους Δήμους!

Όσον αφορά στο αγροτικό δίκτυο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα κύριε Υπουργέ. Μιλάμε και λέμε, γιατί πένεται η κτηνοτροφία, γιατί οι αγρότες δεν φτάνουν στα κτήματα τους , γιατί φεύγουν; Γιατί δεν έχουν δρόμους να πάνε! Γιατί δεν έχουν κι όλες εκείνες τις άλλες στηρίξεις και βοήθειες.

Το 30% λοιπόν του αγροτικού δικτύου του Δήμου Άργους Μυκηνών από την Αθήνα φτάνει μέχρι την Ρίγα της Λετονίας ! Και τονίζω, δεν είναι μόνο για τον Δήμο Άργους Μυκηνών, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να προταχθεί ο Δήμος μου, εκπροσωπώ την ΠΕΔ Πελοποννήσου εκπροσωπώ όλους τους συναδέλφους  Δημάρχους διότι συμμερίζομαι την αγωνία τους.

Αυτοί που έβαλαν πλάτη στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η πατρίδα μας ήταν οι Δήμοι! Στον δικό μου τον Δήμο ρώτησα τι χρήματα έπαιρναν πριν και τι χρήματα πήραμε μετά εμείς. Πριν από μένα κάθε 4ετία παίρνανε 28μιση εκατομμύρια για έργα κι εμείς σήμερα παίρνουμε 2,400!Αυτό είναι 92% περικοπές! Αυτά τα λεφτά χάθηκαν! Δηλαδή τότε έπαιρναν πολλά;; και σήμερα βολευτείτε με αυτά που σας στέλνει το κράτος; Ή τότε ήταν τα κανονικά και σήμερα κάνουμε υπομονή μέχρι να βγούμε στο ξέφωτο; Που πραγματικά απ ότι ακούμε και απ ότι αντιλαμβανόμαστε, είμαστε κοντά σε αυτό το ξέφωτο. Άρα πρέπει να γυρίσουμε στην  κανονικότητα και η κανονικότητα είναι να γίνει αύξηση στους ΚΑΠ 50%!

Πρέπει να μας δώσετε πίσω την αξιοπρέπεια μας και να πάψει να μας κηδεμονεύει η Περιφέρεια! Δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να είμαστε συνεργάτες και να μας αγαπούν, χωρίς να αναμένουν γονυκλισίες από εμάς για να γίνετε η δουλειά του Δήμου μας.

Σχετικά με το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) όσο κι αν φαίνεται περίεργο και να μην μπαίνουν στο μυαλό μας άλλες σκέψεις, επιβάλλεται  να αποκαταστήσετε αυτή την παρατυπία. Δώστε την δυνατότητα στους Δημάρχους, να κάνουν εκείνοι αυτά που θέλουν για τον τόπο τους και όχι εκείνοι που αυτοανακηρύχθηκαν προϊστάμενοι διότι οι κεντρική εξουσία τους παραχώρησε το δικαίωμα.

Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στην ΣΑΤΑ , χρήματα δλδ που έρχονται στον Δήμο. Αυτή συνέχεια συρρικνώνεται, μαζεύεται.

Απώλεια εσόδων από τους παιδικούς σταθμούς-πήγαιναν παιδάκια στους παιδικούς και με τα τροφεία  πληρωνόταν κάποιο προσωπικό τώρα τα παιδιά δεν πάνε άρα πένονται οι παιδικοί σταθμοί και πρέπει να συμπληρώνει ο Δήμος λεφτά!

Ποια λεφτά και από πού; Κοινωνικές δομές! Κοινωνικό συσσίτιο , κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο με μηδενική κρατική ενίσχυση! Μηδέν λεφτά!

Διαχείριση αδέσποτων ζώων. Εμένα αν με καλέσει ο εισαγγελέας θα πάρω και τις αγέλες των σκυλιών μαζί μου και θα πάω! Και θα του πω να τα διαχειριστείς εσύ! Γιατί λέει ο νόμος θα το πάρεις θα το αποπαρασιτώσεις , θα το στειρώσεις , θα το τσιπάρεις και θα το πας πάλι εκεί που το βρήκες! Στο φυσικό του περιβάλλον! Δλδ στην πλατεία του Αγίου Πέτρου εγώ , στα Καλάβρυτα ο Δήμαρχος των Καλαβρύτων! Κι αυτό το σκυλί τι θα κάνει; Όταν πεινάσει θ’αγριέψει! Και γι’ αυτό φταίει ο Δήμαρχος; Οι Δήμαρχοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περνάνε από αυτόφωρη διαδικασία. Να σέρνετε συνέχεια ο Δήμαρχος για τα σκυλιά στα δικαστήρια; Δώστε το δικαίωμα και την χρηματοδότηση στις φιλοζωικές να αναλάβουν τα αδέσποτα!

Κύριοι συνάδελφοι, τελειώνω λέγοντας και περιμένοντας, ότι αυτό το συνέδριο θα μας βγάλει στο φως. Επαναλαμβάνω πως το θέμα του νέου εκλογικού νόμου είναι κάτι πολύ θετικό και ευχαριστούμε γι αυτό. Όμως τα προβλήματα τα υπόλοιπα αγαπητέ Υπουργέ είναι μεγάλα, προσέξτε διότι η αγροτική οδοποιία παρασύρει την αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους από τα χωριά . Αυτά τα μεταφέρω διότι αυτός είναι ο στόχος του συνεδρίου, να ακουστούν τα προβλήματα και ξέρω κ. Υπουργέ  πως θα τα αντιμετωπίσετε με θέρμη!    Σας ευχαριστώ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα 19/1

Published

on

By

rapidtest1_7.1.22

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00). 
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.107, εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.723.496 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. 
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 430 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.332 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.14 (95% ΔΕ: 1.04 – 1.34)
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.285 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 557 (81.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (18.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.931 ασθενείς. 
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553 (ημερήσια μεταβολή +16.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 537 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Από το σύνολο των 20.107 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 65 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας . 
Στην Αργολίδα καταγράφηκαν σημερα 19 Ιανουαρίου 179 νέα κρούσματα κορωνοϊού
Η κατανομή των 20.042 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Έφαγε κουτουλιές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Published

on

By

maxresdefault-1-1024x576

Επίθεση αρνητή με κουτουλιές στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Επίθεση δέχθηκε από αρνητή των μέτρων κατά την διασποράς του κορωνοϊού ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου στον χώρο του Νοσοκομείου όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασιλόπουλος έκανε την παρατήρηση σε επισκέπτη της Νοσηλευτικής Μονάδας να φορέσει την μάσκα του.

Εκείνος με άγριες διαθέσεις κινήθηκε εναντίον του κυρίου Βασιλόπουλου και του κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο με το κεφάλι του, προκαλώντας του τραύμα, ευτυχώς ελαφρύ.

Επακολούθησε φασαρία και έντονος διαπληκτισμός ενώ στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας, με ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν ή δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν, τι συμβαίνει και γιατί θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 88 νεκροί και 683 διασωληνωμένοι

Published

on

By

entat

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 683 διασωληνώσεις, 88 θάνατοι συμπολιτών μας από κορονοϊό. Ποια είναι η κατάσταση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (19/01) ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 20.107, εκ των οποίων60 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την εβδομάδα 10-16/1, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (+39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων. Το εν λόγω στοιχείο διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας που έκανε λόγο για περίπου 33.000.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.723.496(ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 430θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.332 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.14 (95% ΔΕ: 1.04 – 1.34)

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

Στην Αττική σήμερα, 19/1/2022 εντοπίστηκαν 7.400 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

 • Ανατολική Αττική 974
 • Βόρειος Τομέας Αθηνών 977
 • Δυτικής Αττικής 398
 • Δυτικός Τομέας Αθηνών 940
 • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 2.107
 • Νήσων 118
 • Νότιος Τομέας Αθηνών 794
 • Πειραιώς 1.092

https://flo.uri.sh/visualisation/4959447/embed?auto=1A Flourish chart

Αναλυτικά η διασπορά των νέων κρουσμάτων σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων σήμερα του κορονοϊού στην Ελλάδα (εκτός Αττικής), ανά περιφερειακή ενότητα, είναι η εξής:

 • Θεσσαλονίκη 1.889
 • Αιτωλοακαρνανία 296
 • Άνδρος 2
 • Αργολίδα 179
 • Αρκαδία 112
 • Άρτα 131
 • Αχαΐα 686
 • Βοιωτία 164
 • Γρεβενά 17
 • Δράμα 180
 • Έβρος 353
 • Εύβοια 308
 • Ευρυτανία 22
 • Ζάκυνθος 69
 • Ηλεία 196
 • Ημαθία 185
 • Ηράκλειο 751
 • Θάσος 12
 • Θεσπρωτία 63
 • Θήρα 71
 • Ιθάκης 2
 • Ικαρία 4
 • Ιωάννινα 332
 • Καβάλα 199
 • Κάλυμνος 41
 • Καρδίτσα 158
 • Κάρπαθος 6
 • Καστοριά 107
 • Κέα-Κύθνος 2
 • Κέρκυρα 186
 • Κεφαλλονιά 66
 • Κιλκίς 73
 • Κοζάνη 209
 • Κορίνθια 272
 • Κως 55
 • Λακωνία 88
 • Λάρισα 547
 • Λασίθι 139
 • Λέσβος 133
 • Λευκάδα 33
 • Λήμνος 32
 • Μαγνήσια 341
 • Μεσσηνία 262
 • Μήλος 12
 • Μύκονος 58
 • Νάξος 57
 • Ξάνθη 155
 • Πάρος 17
 • Πέλλα 180
 • Πιερία 247
 • Πρέβεζα 66
 • Ρέθυμνο 287
 • Ροδόπη 181
 • Ρόδος 277
 • Σάμος 65
 • Σέρρες 151
 • Σποράδες 25
 • Σύρος 41
 • Τήνος 13
 • Τρίκαλα 220
 • Φθιώτιδα 176
 • Φλώρινα 69
 • Φωκίδα 22
 • Χαλκιδική 240
 • Χανιά 572
 • Χίος 105
 • Υπό διερεύνηση 433

https://flo.uri.sh/visualisation/4260716/embed?auto=1A Flourish chart

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.285 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.https://flo.uri.sh/visualisation/4260758/embed?auto=1A Flourish chart

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 683 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 557 (81.55%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (18.45%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.931 ασθενείς.https://flo.uri.sh/visualisation/3835619/embed?auto=1A Flourish chart

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 553 (ημερήσια μεταβολή +16.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 537 ασθενείς.

Διενέργεια τεστ

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 32.211 μοριακά τεστ και 329.431 rapid test. Σε σύνολο 361.642 η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,56%.

Την εβδομάδα 10-16/1, το ποσοστό θετικότητας ήταν 6,11% σε σύνολο 2.372.747 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,31%σε σύνολο 2.888.316 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.https://flo.uri.sh/visualisation/4184186/embed?auto=1

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΡΓΟΣ «Έφυγε» από τη ζωή στα 65του ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Published

on

By

74a23db0f6b13c8aa46c652c0d717f84_xl

Έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας Πέτρος Κατσούλης  Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία του Άργους είχε το μαγαζί με τα σίδερα τέρμα Ινάχου στα φανάρια .

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 20/01/2022 , στις 4 μ.μ. στον Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός

Published

on

By

ScreenHunter 2764

Οριοθετήθηκαν για μια ακόμα φορά οι δύο θέσεις για παρκάρισμα των ΑΜΕΑ στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ελπίζουμε οι Δημότες μας να τις σεβαστούν και να μην παρκάρουν στο σημείο αυτό ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Γιάννης Τσαμαδός. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η Euroins Ελλάδος στηρίζει και το 2022 «To Χαμόγελο του Παιδιού»

Published

on

By

euroins_xamogelo2

Η Euroins Ελλάδος, θυγατρική εταιρεία του κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου συμμετοχών Eurohold Bulgaria AD, ανανεώνει τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και για το 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί στη χώρα μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Euroins Ελλάδος Evgeny Ignatov και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Ι. Σμυρνής επισκέφθηκαν το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος» όπου ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις του «Χαμόγελου». Η Διοίκηση της Euroins Ελλάδος ενημερώθηκε, επίσης, από τον κ. Γιαννόπουλο σχετικά με τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας που διενέργησε ο Οργανισμός αναφορικά με τον απολογισμό του έργου του 2021.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ignatov είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους του Οργανισμού και να τους ευχαριστήσει για το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν καθημερινά. «Από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, η Euroins αποτελεί σταθερό και συνεπή αρωγό του “Χαμόγελου”. Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο των κοινωνικών δράσεων που στηρίζει ο Όμιλος και, για τον λόγο αυτό σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη στήριξη που παρέχουμε στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, τόσο μέσω σταθερής οικονομικής ενίσχυσης όσο και μέσω των έκτακτων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Οργανισμός», δήλωσε ο ίδιος.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!

Published

on

By

ScreenHunter 2758

Ανάπλι εμπρός! Έκκληση για την διάσωση της οικίας Νίκου Καρούζου

Έως εδώ η σιωπή για την κατάσταση της οικίας Νίκου Καρούζου.

Φτάνει…. Δεν πάει άλλο…. δεν μπορεί να είναι ανεκτή η τόση αδιαφορία για την κατάσταση της οικίας ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές της μεταπολεμικής Ελλάδας

Λύσεις υπάρχουν

Το “Ανάπλι εμπρός:” απευθύνει κραυγή αγωνίας προς όλους για την διάσωση της οικίας και για την μετατροπή της σε χώρο εκπαίδευσης, εκδηλώσεων, πολιτισμού.

Απευθυνόμαστε:

Προς την Δημοτική Αρχή και τον ΔΟΠΠΑΤ που αδιαφορούν. Προς όλους του δημοτικούς συμβούλους

Προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο οποίο ανήκει το 50% της οικίας Καρούζου. Προς όλη την εκπαιδευτική Κοινόητα (διοίκηση , καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενους)

Προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού

Προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Προς τους τοπικούς βουλευτές

Προς τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων, τους Περιφερειακούς Συμβούλους

Προς την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Προς την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας

Προς τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Προς τα Πολιτιστικά Σωματεία του Τόπου

Προς όλους τους πολίτες

“Θανάσιμο Ανάπλι”. Ακούστε στο βίντεο που αποτελεί την δικιά μας κραυγή την απαγγελία του ποιήματος του Νίκου Καρούζου,.

Ανάπλι εμπρός!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες

Published

on

By

269591302_1178808965984422_7774905401758730035_n

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες και προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης από άκρη σε άκρη του Δήμος Άργους ΜυκηνώνΑπο την βρύση στο Νιοχώρι , στον Φαρμακά και στην περιοχή Σταθέικα το προσωπικό κρατάει ψηλά τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑΡΜ προς τους δημότες.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022

Published

on

By

ScreenHunter 2754

Κεντρική δεξαμενή της Ακροναυπλίας

https://digitalota.gr/
https://digitalota.gr/
271935673_1587274341631115_5278274736178243304_n

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Θερμα συλλυπητηρια Γιωργο!

Published

on

By

272088335_10226959643195393_5066059533527903743_n

Γιώργος Αργυρίου

Ολοι  γνωρίζεται ότι τέτοιες στιγμές απλά χαράζουν ανελέητα την ψυχή μας και την σημαδεύουν Την Πέμπτη λοιπόν που θα κυκλοφορεί η εφημερίδα ο πατέρας στις 12 θα ξεκινάει απο τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου το τελευταίο του ταξίδι
Ευχαριστώ ήδη όλους όσους με κράτησαν όρθιο με τα λόγια τους

Κουράγιο και δύναμη φίλε Γιώργο Άγγελος Δρίτσας

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
rapidtest1_7.1.22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ10 ώρες ago

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα 19/1
0 (0)

maxresdefault-1-1024x576
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ10 ώρες ago

Έφαγε κουτουλιές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου
1 (1)

entat
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ12 ώρες ago

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 88 νεκροί και 683 διασωληνωμένοι
0 (0)

ScreenHunter 2767
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες ago

Ντόρα Μπακογιάννη
4 (1)

74a23db0f6b13c8aa46c652c0d717f84_xl
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ13 ώρες ago

ΑΡΓΟΣ «Έφυγε» από τη ζωή στα 65του ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
0 (0)

ScreenHunter 2764
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ13 ώρες ago

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός
0 (0)

euroins_xamogelo2
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ14 ώρες ago

Η Euroins Ελλάδος στηρίζει και το 2022 «To Χαμόγελο του Παιδιού»
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ14 ώρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

269591302_1178808965984422_7774905401758730035_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ15 ώρες ago

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ15 ώρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

maxresdefault_7
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα για τα εσπεριδοειδή..

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ14 ώρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ15 ώρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 ημέρα ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ3 ημέρες ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ6 ημέρες ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ7 ημέρες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Art-Wagons Afisa
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Art-Wagons. Δωρεάν διαδικτυακό πολιτιστικό «ταξίδι» για εφήβους
0 (0)

271685620_10159242740889667_5090875058720752764_n
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Παίρνουν πίσω τα μέτρα: Οι νέες αλλαγές σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα
0 (0)

ScreenHunter 63 (01)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

«Ναι» σε νέα μέτρα: Έρχεται οριστικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους
0 (0)

5255012
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Deltacron: Νέα μετάλλαξη “μείγμα” της Όμικρον και της Δέλτα εντοπίστηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr