Πε. Απρ 2nd, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eκλεισε το Τελωνείο Καστανέων στον Εβρο -Πρόσφυγες συνωστίζονται

Κλειστό είναι από σήμερα το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανέων στον Εβρο, με αποτέλεσμα αρκετοί Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες να μην μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και Ελληνες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα radioevros.gr, το τελωνείο έκλεισε στις 11 το πρωί και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει. Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία, θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του τελωνείου, είτε να εισέλθουν στη χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών-προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, Ελληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν τους μετανάστες να περάσουν στη χώρα, μετακινώντας λεωφορείο στην ουδέτερη ζώνη. Οπως σημειώνει, προσπαθούσαν να πείσουν πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν στην Τουρκία. Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι χρησιμοποίησαν κροτίδες κρότου-λάμψης για να τους τρομάξουν τους μετανάστες.

Μετανάστες κινούνται στα σύνορα Τουρκίας -Ελλάδας © AP Photo/Ergin Yildiz
Άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες η Τουρκία
Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος αξιωματούχος είχε αναφέρει στο Reuters πως «η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή του Ιντλίμπ».

«Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες», όπως ανέφερε το Reuters, «διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, μετά την έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη που έκανε στην Αγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», η οποία έγινε μετά την επίθεση του συριακού καθεστώτος από αέρος στην Ιντλίμπ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΑΚ, Ομέρ Τσελίκ, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους πρόσφυγες άλλο» και πρόσθεσε πως σήμερα, Παρασκευή, θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ, για την κατάσταση στην Συρία.
Πηγή: iefimerida.gr



>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook