ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Πελοπόννησος στα τροχαία δυστυχήματα

Κοινοποίηση

Η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Στερεά Ελλάδα συγκαταλέγονται στις περιφέρειες στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους της ΕΕ.

Συνολικά, 20 περιφέρειες της ΕΕ καταγράφουν τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τη Βουλγαρία (τρεις περιφέρειες) και στην Ελλάδα τρεις περιφέρειες: η Πελοπόννησος (109), το Βόρειο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89).

Η περιφέρεια στην οποία σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ήταν το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133).

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται στην Κροατία, την Πολωνία και την Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Παρατηρείται πως μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, ενώ στις αστικές περιοχές και τις πρωτεύουσες καταγράφηκαν χαμηλότερα ποσοστά.

Τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές, όπως οι Βρυξέλλες με επτά θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Βιέννη (οκτώ), η Στοκχόλμη και η Βρέμη (εννέα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νικηφόρο πέρασμα του Διομήδη Άργους από την Πυλαία

diktio

Μπλε βασιλική ζαργάνα εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους σε παραλία του Ναυπλίου (vid)

Παρουσίαση στο Ναύπλιο του νέου βιβλίου του Παύλου Λιάρου “Θέατρον Παράδεισος, Θίασος Αγγέλων”

diktio

Ομάδα Γυναικών Άργους: Ανυποχώρητα στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης

diktio

«Πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού»: Δράση της 1ης ΤΟΜΥ και του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου

diktio

Η πυρκαγιά στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας τέθηκε υπό μερικό ελεγχο – 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

diktio

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «Καλάθι των Μαθητών»

diktio

Μαθητές του ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

diktio

100+ ΕΡΓΑ – Ανάπλαση στο Τολό : “Ναύπλιο Επόμενη Μέρα”

diktio

19η Εθελοντική Αιμοδοσία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Άργους

diktio

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

diktio

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο «Go4Mint»

diktio