ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

H Ελλάδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης

Δημήτρης Πτωχός: «Αρωγοί σε πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και ενισχύουν τη διεθνή φήμη της περιοχής»

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη. Στη σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS), Άννα Αρζάνοβα, και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Με αυτή τη συνάντηση, η Ελλάδα όχι μόνο καθιερώνεται ως κέντρο του αθλήματος, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύεται ως ο βασικός κόμβος των διεθνών διοργανώσεων, με την Καλαμάτα να επιλέγεται ως η πόλη που θα φιλοξενήσει το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης, από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024. Η διοργάνωση αυτή, που θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί ορόσημο για την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη φιλοξενία αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και ενισχύουν τη διεθνή φήμη της περιοχής. «Με τη σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Ελλάδα και η Πελοπόννησος προετοιμάζονται να αποτελέσουν το επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας της ελεύθερης κατάδυσης, καθιερώνοντας τη χώρα μας ως σταθερό προορισμό για σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε μετά τη συνάντηση: «Αν ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το συνώνυμο για την Ελλάδα, η απάντηση θα ήταν η θάλασσα! Το Αιγαίο, το Ιόνιο, όλη η Μεσόγειος μας! Σήμερα εδώ, είναι μία ιστορική μέρα, γιατί ενώνουμε τη θάλασσα μας, το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας μας με τον αθλητισμό. Μαζί με την πρόεδρο της CMAS, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους Δημάρχους που εμπλέκονται για την καθιέρωση στην Ελλάδα των ετήσιων παγκοσμίων Κυπέλλων και των χρόνο παρά χρόνο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων της ελεύθερης κατάδυσης, υπογράψαμε μία ιστορική συμφωνία. Toυς ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους. Θα ήθελα να τονίσω πως το γεγονός ότι η ιδέα της τέλεσης στην Ελλάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκίνησε από την πατρίδα μου, την μοναδική Αμοργό, που είναι η γενέτειρα της ελεύθερης κατάδυσης,  ήταν ένας ακόμα λόγος να υπερασπιστώ αυτό το σπουδαίο εγχείρημα»

Η Πρόεδρος της CMAS Άννα Αρζάνοβα υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος από την Ελλάδα για να εγκαταστήσουμε ως μόνιμη έδρα τις διοργανώσεις μας. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για τη στήριξη και την άμεση θερμή ανταπόκρισή του στο όραμα μας για ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) Δημήτρης Γαλήνας, με τη σειρά του, είπε: «Σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα για όλους εμάς που υπηρετούμε την ελεύθερη κατάδυση. Η μόνιμη τέλεση παγκόσμιας διοργάνωσης στην Ελλάδα θα  είναι το εφαλτήριο για άνοδο και ραγδαί εξέλιξη του αθλήματος. Είμαστε ευγνώμονες στον Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση που αγκάλιασε το άθλημα και το αναδεικνύει σε παγκόσμιο επίπεδο».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, όπου θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιδήμαρχος Άκτιου- Βόνιτσας Σπύρος Τομαράς, ο Ταμίας της CMAS Ηλίας Ξιάρχος, ο Γεν.Γρ. CMAS Απόστολος Μπέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) Δημήτρης Γαλήνας, ο διευθυντής των Αγώνων Δημήτρης Κούμουλος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας « Ο Αίολος» Χαράλαμπος Βγενής, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση Χρήστος Καρέλος και η Πανελληνιονίκης Φεϊρούζ Ελ Μεχνταουϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δείτε το εσωτερικό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου μετά την ανακαίνιση σε αυτό το βίντεο!

AGGELOS DRITSAS

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΤΟΥ Π.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

AGGELOS DRITSAS

Θεατρινισμοί και φαιδρότητες από τον κ. Μαργέτα

AGGELOS DRITSAS

Οι 11 αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους Δήμος Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Χαμός στο twitter με την ατάκα του Δ.Κουτσούμπα για φοιτήτριες και «sugar daddies» – αντέδρασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

AGGELOS DRITSAS

Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Με εγκεφαλίτιδα και όχι μηνιγγίτιδα, ο 9χρονος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Παίδων

AGGELOS DRITSAS

ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

AGGELOS DRITSAS

Στους Δελφούς βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Θλίψη στο Ναύπλιο για τον θάνατο του Γιάννη Γεωργόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΥΠΕΝ: Κοινοτική ενίσχυση ύψους 600 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS