ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

H ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Βγαλμένη από το μύθο και την ιστορία, ζυμωμένη με τον μπουχό της γης και την αρμύρα της θάλασσας, αρματωμένη με την προκοπή των ανθρώπων της και των αιώνων τα σκαλίσματα στο σώμα της, η Ερμιονίδα προβάλει αγέρωχη, πανέμορφη, δυναμική, όπως η κόρη του ακρόπρωρου σ’ερμιονίτικο τρικάταρτο σκαρί που σκίζει τα νερά πλέοντας στις θάλασσες του κόσμου.

Ντυμένη στα χρώματα της πορφύρας, αυτοκρατορική στην όψη και την ιστορία της, η Ερμιονίδα διηγείται τις αρχαίες της διαδρομές, τα βυζαντινά μεγαλεία της, τη συμμετοχή της στο ’21 και τους αγώνες της, τον καθημερινό κάματο των αγροτών της και τις μάχες με τα θαλασσινά στοιχειά των ναυτικών της για να πλουτίσει σε εμπειρίες κοινωνικές και οικονομικές.

Δείχνει τα γραφικά δρομάκια της, τα ταπεινά σπιτάκια της και τα πλούσια αρχοντόσπιτα, τις ιστορικές εκκλησίες της και τα γραφικά ξωκλήσια της, τα χαρούμενα πρόσωπα της νεολαίας της, τη δυναμική κορμοστασιά εκείνων που στηρίζουν και οργανώνουν την καθημερινότητά της και τα σκαλισμένα από τους καιρούς πρόσωπα των παππούδων της.

Η Ερμιονίδα βρίσκεται στο Ναύπλιο, στο Πολεμικό Μουσείο για να συζητήσει μαζί σας και να σας καλέσει να την γνωρίσετε από κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ερμιονίδα: Πάμε Σινεμά…

Tv

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επικράτησε με 79-69 του Παναργειακού

AGGELOS DRITSAS

Αναβιώνουν την Τσέτα στο Πόρτο Χέλι και τιμούν τη θάλασσα και τους ψαράδες

AGGELOS DRITSAS

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ-ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Κατατέθηκε ο Συνδυασμός “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ” με επικεφαλής τον Γιάννη Γεωργόπουλο

AGGELOS DRITSAS

o Φαχραλντίν θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τη ΔΕΥΑ και το δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο… με (20.000€) πλέον ΦΠΑ ο τεχνοκράτης μεταγραφή από την ομάδα Καμπόσου και Δήμου Άργους- Μυκηνών…

AGGELOS DRITSAS

Και ο Αντώνης Μαλτέζος συστρατεύεται με τον Τάσο Λάμπρο για την ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

“Ημέρα μνήμης των Ευεργετών & Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας”

Tv

Ο Δήμος Ερμιονίδας προμηθεύτηκε συσκευή που εντοπίζει τον αριθμό του μικροτσίπ

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος εναντίον Προέδρου

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γεωργόπουλος: Στην 8η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

Tv

Ο Γ. Γαβρήλος στο Δήμο Ερμιονίδας για αυτοψία των πρόσφατων ζημιών

AGGELOS DRITSAS