ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iOS 18: Όλες οι φήμες και τα γνωστά χαρακτηριστικά μέχρι στιγμής

Το iOS 18 απέχει ακόμα πάνω από επτά μήνες από την ανακοίνωσή του, αλλά υπάρχουν ήδη μερικές φήμες και προσδοκίες για την ενημέρωση λογισμικού.

Το iOS 18 αναμένεται να ανακοινωθεί στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC της Apple τον ερχόμενο Ιούνιο και να κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες με συμβατό iPhone τον Σεπτέμβριο. Παρακάτω, ανακεφαλαιώνουμε όλες τις φήμες και τις πληροφορίες που αφορούν την ενημέρωση μέχρι στιγμής.


“Σημαντικά νέα χαρακτηριστικά”
Στο ενημερωτικό του δελτίο αυτό το μήνα, ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε ότι το iOS 18 θα μπορούσε να είναι μια “σχετικά πρωτοποριακή” ενημέρωση με “σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και σχέδια”, αν και δεν μοιράστηκε πολλές συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Ο Gurman πρόσθεσε ότι η ανώτερη διοίκηση της Apple έχει περιγράψει εσωτερικά τα επερχόμενα λειτουργικά της συστήματα ως “φιλόδοξα και συναρπαστικά”.

Πιο έξυπνη Siri
Ο Gurman δήλωσε ότι το iOS 18 θα διαθέτει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που “θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τόσο η Siri όσο και η εφαρμογή μηνυμάτων μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις και να συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις”. Είπε ότι η Apple έχει διερευνήσει νέα χαρακτηριστικά generative AI για άλλες εφαρμογές σε όλες τις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των Apple Music, Pages, Keynote και Xcode.

Το The Information ανέφερε ότι η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα στην Siri για να επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν σύνθετες εργασίες, ένα χαρακτηριστικό που θα περιλαμβάνει βαθύτερη ενσωμάτωση με την εφαρμογή Shortcuts. Η έκθεση ανέφερε ότι αυτό το χαρακτηριστικό αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iPhone που θα έρθει το επόμενο έτος, η οποία θα μπορούσε να είναι το iOS 18.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη αυξήθηκε σε δημοτικότητα πέρυσι, όταν η OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT, ένα chatbot που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και άλλες προτροπές. Η Google και η Microsoft κυκλοφόρησαν παρόμοια chatbots νωρίτερα φέτος, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν αγώνα δρόμου στον χώρο. Τα chatbots εκπαιδεύονται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται όπως ένας άνθρωπος.

Η Apple έχει επιβεβαιώσει δημοσίως το ενδιαφέρον της για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και έχει αναφέρει την τεχνολογία σε αγγελίες εργασίας που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της τους τελευταίους μήνες.

“Εργαζόμαστε πάνω στη γενική τεχνητή νοημοσύνη εδώ και χρόνια και έχουμε κάνει πολλές έρευνες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, σε συνέντευξή του στο Forbes τον Σεπτέμβριο. “Και θα το προσεγγίσουμε πραγματικά προσεκτικά και θα το σκεφτούμε βαθιά, επειδή έχουμε πλήρη επίγνωση των μη καλών χρήσεων που μπορεί να έχει, και των θεμάτων γύρω από την προκατάληψη και την ψευδαίσθηση”.

Βελτιωμένη αποστολή μηνυμάτων με χρήστες Android
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τελικά το πρότυπο μηνυμάτων cross-platform RCS στην εφαρμογή Messages στο iPhone ξεκινώντας “αργότερα το επόμενο έτος”, οπότε πιθανότατα θα είναι ένα χαρακτηριστικό του iOS 18 με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Η υποστήριξη RCS θα πρέπει να οδηγήσει σε αρκετές βελτιώσεις στην προεπιλεγμένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ iPhone και συσκευών Android:

Φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης
Ηχητικά μηνύματα
Δείκτες πληκτρολόγησης
Ανάγνωση αποδείξεων
Ανταλλαγή μηνυμάτων Wi-Fi μεταξύ iPhone και συσκευών Android
Βελτιωμένες ομαδικές συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για τους χρήστες iPhone να εγκαταλείπουν μια συνομιλία που περιλαμβάνει χρήστες Android
Βελτιωμένη κρυπτογράφηση σε σύγκριση με τα SMS
Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ήδη διαθέσιμα για συνομιλίες μεταξύ iPhone με iPhone με μπλε φυσαλίδες, μέσω του iMessage, και πολλά από τα χαρακτηριστικά είναι επίσης διαθέσιμα σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων κατασκευαστών, όπως το WhatsApp και το Telegram. Η υποστήριξη RCS στο iPhone θα επεκτείνει τα χαρακτηριστικά σε πράσινες φυσαλίδες στην ενσωματωμένη εφαρμογή Μηνύματα, παρέχοντας μια πολύ καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων iPhone/Android σε σύγκριση με το τρέχον πρότυπο SMS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το ΤEE συμπληρώνει 100 χρόνια και στο πλαίσιο του εορτασμού ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ενημέρωση για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης αλιείας

AGGELOS DRITSAS

Νέοι χώροι στάθμευσης τα Σάββατα στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Παύλος Μαρινάκης: Ποιους είδε και τι έκανε στο Άργος ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

AGGELOS DRITSAS

Υπάλληλο αποθήκης και οδηγό διανομής ζητάει εταιρεία στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Πορτοκάλια Αργολίδα: Πάνω από 40 λεπτά ξεκίνησαν οι ναβαλίνες – Στα 20 λεπτά η χυμοποίηση

AGGELOS DRITSAS

Που μπορείτε να κάνετε rapid test στην Αργολίδα από 18 έως 22/12

AGGELOS DRITSAS

Βαλτιμόρη: Τι γνωρίζουμε για το πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα Key Bridge

AGGELOS DRITSAS

Τριετής Προγραμματική Σύμβαση για το «Διεθνές Κέντρο Χορού» Δημήτρης Πτωχός

Tv

Δήμος Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

«Το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία»

AGGELOS DRITSAS