www.AggelosDritsas.gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Mε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Αρδευτικά, Οδικά και Αντιπλημμυρικά Έργα στο Επίκεντρο

Η πρόοδος, η παρακολούθηση και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών κρίσιμων έργων υποδομής, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, την Τρίτη 30 Ιουλίου. Παρουσία συνεργατών και στελεχών του Υπουργείου, είχαν την ευκαιρία να καλύψουν μια σειρά από αρδευτικά, οδικά και αντιπλημμυρικά ζητήματα.

Αρδευτικά Έργα: Ζωτική Ανάσα για την Αγροτική Ανάπτυξη

Έμφαση δόθηκε στην πρόοδο σημαντικών αρδευτικών έργων, τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν την αγροτική παραγωγή και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα έργα κατασκευής των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος, όπως και των δικτύων της Λίμνης Τάκας, τα οποία πρόκειται σύντομα να προκηρυχθούν. Η πρόοδος των απαλλοτριώσεων του πρώτου είναι ικανοποιητική, οι επικαιροποιημένες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχουν διασφαλιστεί και οι αυξημένοι πόροι για την υλοποίησή τους. Επίσης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την έναρξη των έργων του φράγματος Κελεφίνας και του έργου μεταφοράς νερού από την Διώρυγα Αναβάλου προς το Δήμο Ερμιονίδας, όπως και η εξέλιξη των υπόλοιπων αρδευτικών έργων της ΠΕ Αργολίδας. Τέλος, συζητήθηκε η πιθανότητα ένταξης του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου» στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης.  Σημειώνεται ότι για το φράγμα του Ασωπού έχει αρχίσει η μελέτη των δικτύων άρδευσης.

Οδικά Έργα: Βελτίωση της Κινητικότητας και της Ασφάλειας

Η επιτακτική ανάγκη για την επέκταση της Εθνικής Οδού στο τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ετέθη από τον Περιφερειάρχη και αποτέλεσε βασικό θέμα για το οποίο το ενδιαφέρον ήταν πολύ έντονο και από την πλευρά του Υπουργείου. Επιπλέον, συζητήθηκαν η πρόοδος των μελετών για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Σπάρτης-Γυθείου, όπως και των αντίστοιχων για τις παρακάμψεις Σκάλας και Βλαχιώτη. Επίσης, αντικείμενο αποτέλεσε η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων μετά την ολοκλήρωση των μελετών. Ακόμα, συζητήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή υποδομών που θα εξυπηρετούν το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και η αναβάθμιση της πρόσβασης στην περιοχή Ισθμός-Κόρινθος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μελέτη του τμήματος Κόρινθος-Σοφικό-Αρχαία Επίδαυρος, ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Αντιπλημμυρικά Έργα: Προστασία και Περιβαλλοντική Αξιοποίηση

Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας αποτέλεσε, επίσης, βασικό θέμα της συνάντησης, με αφορμή την ολοκλήρωση του γενικού σχεδίου εκτάκτων αναγκών για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, από το σχέδιο αυτό οι ανάγκες για νέα έργα υποδομής και προστασίας, όπως και οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και οι απαιτούμενοι πόροι είναι εξαιρετικά μεγάλες. Οι ενέργειες που απαιτούνται πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του Υπουργείου.

Συμπεράσματα και Επόμενα Βήματα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας αξιολόγησαν την πρόοδο των έργων και καθόρισαν τις επόμενες ενέργειες επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τροχαίο στο Αργολικό: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με έτερο αυτοκίνητο και καρφώθηκε σε μάντρα 

AGGELOS DRITSAS

Νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο ΓιώργοςΣπίνος

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: «Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου πάμε όλοι μαζί για την Μεγάλη Νίκη!»

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπή ηλεκτροδότησης το Σάββατο σε χωριά του Άργους

AGGELOS DRITSAS

Ένας άλλος κόσμος πρέπει… να ’χει αληθινά φτερά!!

AGGELOS DRITSAS

Θρήνος για τον Κ.Σούκουλη: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο επιδραστικούς , παγκοσμίως, Έλληνες επιστήμονες

AGGELOS DRITSAS

 Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου.

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων,

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Σε ποια σημεία και ποιες ώρες θα γίνονται rapid test στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Αγιασμός 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Μάκαρης: “Φέρτε τον Ανδριανό στο Δημοτικό Συμβούλιο”

AGGELOS DRITSAS

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα

AGGELOS DRITSAS