Πα. Αυγ 14th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

MKO ‘τσίμπησε’ 3,815,000 για “φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων”!

Υποχρέωση για παραστατικά μόνο για 16,000…

Η «αδιαφανής» διαχείριση ήταν ανέκαθεν δομικό στοιχείο της λειτουργίας των ΜΚΟ, ιδιαίτερα σ΄ αυτή τη χώρα στη λογική, υποτίθεται, μιας «κοινωνίας των πολιτών». Αντίθετα,  πρόκειται πιο πολύ για μια «κοινωνία των ημετέρων».

Δεν είναι και δεν ήταν ποτέ «μη κυβερνητικές» οργανώσεις, αλλά χρηματοδοτούνταν πάντα από το κράτος και από κοινοτικά προγράμματα – ήταν, δηλαδή, κρατικοδίαιτες, με «κατ΄ εξαίρεσιν» την ενίσχυσή τους από κάποιες «δωρεές».

Το πρόβλημα της διαφάνειας των ΜΚΟ το ζήσαμε με τις ΜΚΟ ψυχικής υγείας, για τις οποίες είχαν αποκαλυφθεί και δημοσιευτεί πολλά από διάφορους ελέγχους και παρά τις λάβρες δηλώσεις των εκάστοτε αρμόδιων  υπουργών, δεν υπήρξε ποτέ περαιτέρω έρευνα σε βάθος και η όποια κύρωση.

Πριν χρόνια, το χρήμα «έπεφτε» στη πολύπαθη «ψυχιατρική μεταρρύθμιση». Σήμερα «πέφτει» στην διαχείριση του «προσφυγικού» με τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, που σαν τα κοράκια έχουν μαζευτεί από παντού για ν΄ αρμέξουν τα πλουσιοπάροχα διατιθέμενα κονδύλια – και μάλιστα, όπως έχει δηλωθεί, απευθείας από την ΕΕ, χωρίς ούτε καν την τυπική κρατική διαμεσολάβηση.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook