ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση από σήμερα – Με διάρκεια και ένταση οι βροχές και οι καταιγίδες

Ήδη σήμερα από πολύ πρωί της Δευτέρας (4/9) και από τα βόρεια της χώρας έχει ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Το μετεωρολογικό σύστημα αυτό θα δώσει έντονα φαινόμενα σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές, εκτός όμως από την ένταση θα χαρακτηριστεί και από τη μεγάλη διάρκεια.

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι απλά θα έρθουν με αυτό, δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα. Έως την Τετάρτη το περισσότερο νερό προβλέπεται να πέσει στη Θεσσαλία και τις γειτονικές της περιοχές, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Ημαθία Πιερία, Χαλκιδική. Πιο σημαντική ημέρα από άποψη εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι η Τρίτη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές , πρόσκαιρα και στο Ιόνιο ,την Τρίτη τοπικά και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά σήμερα από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια και από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια). Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση από σήμερα – Με διάρκεια και ένταση οι βροχές και οι καταιγίδες

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα βόρεια και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ημερίδα από τον Δήμο Επιδαύρου με θέμα : “Καλύτερη υγεία στην 3η και 4η ηλικία”

AGGELOS DRITSAS

”Δύναμη Προοπτικής”: Επίσκεψη σήμερα στην Αρχαία Επίδαυρο θα πραγματοποιήσει ο Τάσος Χρόνης

AGGELOS DRITSAS

Πρώτη εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ναυπλίου στις 19 Οκτωβρίου 2025

AGGELOS DRITSAS

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση για γιορτινή βραδιά στην Πολιτιστική Πρόταση

AGGELOS DRITSAS

Η Klavdia με το τραγούδι «Αστερομάτα» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovisio

AGGELOS DRITSAS

Επιδείνωση του καιρού στην Πελοπόννησο από αργά το βράδυ της Τρίτης

AGGELOS DRITSAS

21χρονοι στο Ναύπλιο κυκλοφορούσαν με ξύλινο γκλοπ – Τους συνέλαβε η ΔΙ.ΑΣ.

AGGELOS DRITSAS

“NEVER GIVE UP”

AGGELOS DRITSAS

12ο Πανελλήνιο Open Ξυλορακέτας(φώτο-βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

«Είχα φυτέψει μια μικρή ροδιά, που την καμάρωνε όλη η γειτονιά…»

AGGELOS DRITSAS

Ειρήνη Νικολοπούλου: ”Αντίο Βαρδή Χαιρετίσματα στην Μαριάννα . ”

AGGELOS DRITSAS