ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έκθεση για τον πολιτισμό και τα προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών στις Βρυξέλλες – Δ. Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και της Ευρώπης»

Μήνυμα εξωστρέφειας, πολιτιστικής ταυτότητας και ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων έστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών», που εγκαινιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, φιλοξενεί περίπτερα και εκθέματα από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι παραδοσιακές φορεσιές της Βορείου Ηπείρου.

Στα εγκαίνια, παρουσία Ευρωβουλευτών, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλήθους επισκεπτών, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέδειξε τη συμβολή της Πελοποννήσου στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης ιστορίας, πολιτισμού και αυθεντικής παραγωγής.

«Στην Πελοπόννησο δεν αντιμετωπίζουμε τον πολιτισμό και τα προϊόντα μας ως κάτι στατικό ή μουσειακό. Είναι ζωντανή συνέχεια της ταυτότητάς μας. Από τον Όμηρο έως τη σύγχρονη γαστρονομία, ο τόπος μας αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυθεντικά προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών, να δοκιμάσουν γεύσεις, να περιηγηθούν σε εκθεσιακό και φωτογραφικό υλικό, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσική και παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Η συμμετοχή στην έκθεση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της διεθνούς προβολής του πολιτισμού, των προϊόντων και της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, η προστασία και η ανάδειξη των προϊόντων ονομασίας προέλευσης, η σύνδεση πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης και η σύγχρονη, εξωστρεφής προβολή των ελληνικών Περιφερειών είναι προϋπόθεση για μια δυναμική και ισόρροπη Ευρώπη των τόπων και των ανθρώπων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Πάσχα του 24 ανήκει στο παρελθόν…

AGGELOS DRITSAS

Αθλητική ρεπόρτερ κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από… μασκότ ομάδας

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού

AGGELOS DRITSAS

Εταιρεία τροφίμων στο Ναύπλιο ζητάει Εργάτη Παραγωγής για εποχιακή ή μόνιμη απασχόληση

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας – Μαζί προχωράμε μπροστά!

AGGELOS DRITSAS

Η υποβολή δύο αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ»

AGGELOS DRITSAS

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου πάει Θέατρο

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο στους δημοφιλείς προορισμούς για την 28η Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε μαζί με τα παιδιά της από το Άργος η γυναίκα που την χτύπησε και την περιέλουσε με χλωρίνη ο άντρας της (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Τι αναφέρει το Λιμεναρχείου Ναυπλίου για την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου σε σκάφη

AGGELOS DRITSAS

Τελικά ορισμένοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

AGGELOS DRITSAS

Η Αλλαγή Πορείας συνεχίζει τις περιοδείες δυναμικά!

AGGELOS DRITSAS