ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται μέχρι αυτήν την ώρα στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και των αιωρούμενων σωματιδίων καπνού, που έχουν φτάσει και στην Αργολίδα, παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών να είναι προσεκτικοί και να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την προστασία της υγείας:

Πλήρης αποφυγή μετακινήσεων για τους ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις εγκύους.

Παραμονή όσο το δυνατόν σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η χρήση κλιματισμού ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου και ενθαρρύνεται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, με την προϋπόθεση ότι το δωμάτιο είναι και μπορεί να παραμείνει προστατευμένο από τον εξωτερικό αέρα.

Σε διαφορετική περίπτωση προτείνεται η δημιουργία ενός προστατευμένου και κλιματιζόμενου δωματίου εντός της οικίας.

Συνιστάται η αποφυγή δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν περαιτέρω την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, και κυρίως το κάπνισμα.

Κατ’ επέκταση αποθαρρύνεται η χρήση κεριών για φωτισμό, μαγειρέματος σε ανοιχτή εστία, η χρήση προϊόντων αεροζόλ και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

Αποφυγή άθλησης και σωματικής καταπόνησης.

Εφόσον η μετακίνηση κρίνεται απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή 3) με καλή εφαρμογή.

Οι «χειρουργικές» ή υφασμάτινες μάσκες ΔΕΝ προστατεύουν από την εισπνοή καπνού ή στάχτης.

Οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται σε ώρες χαμηλότερου θερμικού φορτίου, π.χ. το βράδυ.

Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα δεν θα πρέπει να μετακινούνται, ειδικά αν δεν είναι εφικτή η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας.

Για τους ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ, παθήσεις που κατεξοχήν επιδεινώνονται από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, απαιτείται η αυστηρή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής, και επί οποιασδήποτε επιδείνωσης των συμπτωμάτων, η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα πνευμονολόγο με σκοπό την προσαρμογή της αγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δόξα τω Θεώ!!!!! Εκκλησιασμός στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στους Μύλους!

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Πρωτοφανής προεκλογική συγκέντρωση του Δημήτρη Καμπόσου – Χιλιάδες κόσμου έδειξαν νίκη την Κυριακή

AGGELOS DRITSAS

Περιβαλλοντική Δράση: “Ο γύρος του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε 60 ημέρες’’

AGGELOS DRITSAS

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αργολίδα 

AGGELOS DRITSAS

Νίκη περίπατος για τον Φείδωνα Άργους – Νίκησε με 0-6 τον Άρη Πατρών

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας για το θανατηφόρο τροχαίο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μαλτέζος: Στα 6.250.000€ το έλλειμα στο Δήμο Άργους Μυκηνών – 17.340.000€ τα συνολικά δάνεια (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών σήμερα

AGGELOS DRITSAS

Γ΄Εθνική: Ήττα για τον Παναργειακό στη Ρόδο

AGGELOS DRITSAS

Πρότυπο επαλ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Σημερα στις 14:00 ο Παναργειακός μαθαίνει τον αντίπαλο του για την 4η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

AGGELOS DRITSAS