ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι ένα ακόμη περιστατικό κλοπής από την στιγμή που η τιμή του λαδιού έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα (από 24% σε 13%) καθώς και στις εργασίες για την άρση εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε κτίρια, στο 4%, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύσουν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση των τιμών για τα αντίστοιχα αγαθά και υπηρεσίες.

Ειδικότερα με τις διατάξεις που εισάγονται:

  • Μειώνεται από 24 σε 13% ο ΦΠΑ για τα εξής αγροτικά μηχανήματα: Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών, γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία,  αντλίες για υγρά, κινητά σιλό, θερμοκήπια, τα οποία από τη φύση και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία.
    Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών ή εντόμων.
    Δεξαμενές αποθήκευσης νερού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή την στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες. Εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών.
  • Θεσπίζεται νέος υπερμειωμένος συντελεστής 4% για την εκτέλεση εργασιών που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών στοιχείων και λοιπών σταθερών και μη εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον.
    Ο ΦΠΑ για τις υπηρεσίες αυτές διαμορφώνεται στο 3% στα νησιά, όπου εφαρμόζεται μειωμένος κατά 30% συντελεστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου αξιοποιούμε στοχευμένα τα ανταποδοτικά οφέλη

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΛΟ : Κακοτεχνίες στα έργα, το “πικρό ποτήρι” των κατασκευών …

AGGELOS DRITSAS

Το αντίο του 1ου Λυκείου Άργους στον Μανούσο Μανουσάκη

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΛΜΕ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ¨ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΟΥΛΗ¨ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή Άργους Μυκηνών – Πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου

AGGELOS DRITSAS

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών ολοκληρώθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Άργους

AGGELOS DRITSAS

Το Άργος γιορτάζει την Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού

AGGELOS DRITSAS

Disco Party στο 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Φθηνές πρακτικές και δήθεν δημοσκοπήσεις δεν αλλάζουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ της «Επόμενης Μέρας»

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος Προς ενημέρωση των πολιτών μας για την η φωτιά που ξέσπασε, σήμερα

AGGELOS DRITSAS

Ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ με 350 υποψηφίους κατέθεσε η «Αλλαγή Πορείας» (Video)

AGGELOS DRITSAS