ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους δικαστών και δικηγόρων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου δικαστικού Καλλικράτη.

Το κλιμάκιο, πραγματοποιεί επιτόπιες επαφές, σε διάφορες πόλεις, ώστε να ενημερωθεί για τα δεδομένα και τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει σε γνωμοδότηση, επί του σχηματισμού του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημερώθηκαν απ’ τους υπεύθυνους του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, του Ειρηνοδικείου και των Δικηγόρων της Τρίπολης, για τα δεδομένα (γεωγραφικά, οικονομικά, διοικητικά, πληθυσμιακά, κτιριακά).

Οι άνθρωποι της Τρίπολης, παρέθεσαν στοιχεία για τα λειτουργικά και τα πραγματικά δεδομένα των Δικαστηρίων της Αρκαδίας.

Κατέθεσαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ζήτησαν την έδρα του νέου Περιφερειακού Εφετείου της Πελοποννήσου, εάν το Σχέδιο του Δικαστικού Καλλικράτη προχωρήσει όπως έχει διαρρεύσει.

Η Τρίπολη, είναι έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στο κέντρο αυτής, συνδέεται με την Αθήνα και τις λοιπές πόλεις της Περιφέρειας, με άριστο οδικό δίκτυο. Επισκευάζει το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, ετοιμάζει το Χώρο Ιστορικής Μνήμης, στα υπόγεια του Δικαστηρίου, διαθέτει χώρους για να στεγαστούν οι λοιπές δικαστικές δομές.

Αυτά είναι μερικά απ’ τα πλεονεκτήματα της Τρίπολης.

Υστερεί απ΄ την Καλαμάτα, στο πληθυσμιακό και στο κτιριακό κριτήριο.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, θα επισκεφθεί το Άργος και το Ναύπλιο.

Το κλιμάκιο, συλλέγει στοιχεία και στο τέλος, θα γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία Τεμπών:Αποφυλακίζεται ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ με εγγύηση 20.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός και επιχειρηματικός σύλλογος Άργους

AGGELOS DRITSAS

1ο INTERNATIONAL TAEKWONDO SUMMER CAMP 2025 στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο,

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Οραματιζόμαστε έναν περιφερειακό μετασχηματισμό, όχι «πολυδύναμο», αλλά πολυμήχανο

AGGELOS DRITSAS

16χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Σοφικό

AGGELOS DRITSAS

Συναδελφική ατμόσφαιρα στην κοπή πίτας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Σαν σήμερα η τραγωδία του Norman Atlantic ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο;

AGGELOS DRITSAS

Αναγνωσταράς : Αγαπητέ φίλε Σωκράτη, όταν λες όλα στο φως το κάνεις με αποδείξεις και ονόματα

AGGELOS DRITSAS

Κλείνουν λόγω καύσωνα Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS