ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το ελληνικό θέατρο θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού τέκνου του, του σκηνοθέτη Κώστα Φαρμασώνη, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, σε ηλικία 74 ετών.

Μαθητής του Ροντήρη, ο Φαρμασώνης ήταν απόφοιτος της σχολής θεατρολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης και διπλωματούχος σκηνοθέτης από την Max Reinhardt-Seminar της Βιέννης.

Σύμφωνα με τον αείμνηστο Κώστα Γεωργουσόπουλο, ανήκε στη μικρή ομάδα διπλωματούχων Ελλήνων σκηνοθετών θεάτρου.

Απόφοιτος επίσης της Νομικής και της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σκηνοθέτησε στην Αυστρία και στην Ελλάδα πολλά έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε σε έργα των Αριστοφάνη, Σέξπηρ, Γκόγκολ, Μπρεχτ, Ντίρρενματ, Τ. Ουίλιαμς, Σ. Στρατίεβ, Κρόετς, Δ. Βυζάντιου, Μ. Χουρμούζη, Ι. Καμπανέλλη, Β. Ζιώγα, Μποστ, Δ. Κεχαίδη, Γ.Μανιώτη, Στ. Τσιώλη, Α. Δήμου και Ευ. Τριβιζά.

Επιπλέον, διατέλεσε για 12 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο οποίο προσέδωσε ταυτότητα θεάτρου τέχνης. Ιδίως οι σκηνοθεσίες του σε έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ χαρακτηρίστηκαν από τον Κ. Γεωργουσόπουλο ως «η επιστροφή του Μπρεχτ στην Ελλάδα».

Οι παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε όλα τα φεστιβάλ της χώρας, μεταξύ άλλων, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο. Από τις πιο πρόσφατες γνωστές παραγωγές του ήταν η θεατροποίηση κειμένων του Ευγένιου Τριβιζά, μια συνεργασία που άφησε εποχή στις σύγχρονες παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα δίδαξε σε πολυάριθμα θεατρικά σεμινάρια του υπουργείου Πολιτισμού και άλλων πολιτιστικών φορέων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με τη Γεωργία Κωστοπούλου και πατέρας τριών παιδιών από αυτόν και από προηγούμενο γάμο. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 15:00 στη γενέτειρα του, Καστρί Κυνουρίας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τσιπάκια ίδια με ελιές – Τα βάζουν στα ελαιόδεντρα για προστασία από τις κλοπές

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής – Έγκριση σημαντικών έργων σε όλη την Πελοπόννησο άνω των 3 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει την αντοχή και την ενότητα του Έθνους»

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στη Τρίπολη η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Μαλτέζου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αγίων Αναργύρων για τη συνεργασία με Ιταλία και Αίγυπτο

AGGELOS DRITSAS

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της παράταξης ”Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη στη Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

Με μεγαλοπρέπεια τιμάται και φέτος η μνήμη του Αγίου Αναστασίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ναύπλιο. BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Δεκτός από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό έγινε λίγο νωρίτερα ένας Ναυπλιώτης που διαπρέπει στο εξωτερικό.

AGGELOS DRITSAS

Σ.Α.Ε.Κ Άργους 

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Παραμένει σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ – Πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

AGGELOS DRITSAS