ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πελοπόννησος: Λιγότεροι γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί από το μέσο όρο της Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δραστηριοποιούνται λιγότεροι ιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί ανά 10.000 κατοίκους από το μέσο όρο της Ελλάδας.

Αντιθέτως την γειτονική Αττική όχι μόνο δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο ποσοστό των ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών της Ελλάδας αλλά υπάρχει και η καλύτερη αναλογία επαγγελματιών της υγείας ανά 10.000 κατοίκους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2022 στους ιατρικούς συλλόγους της Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εγγεγραμμένοι 2.194 ιατροί από τους 68.649 ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους της Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογούν 38,5 ιατροί ανά 10.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος της Ελλάδας είναι 64,1 ιατροί ανά 10.000 κατοίκους. Στην κορυφή της σχετικής κλίμακας βρίσκεται η Αττική με 84,1 ιατρούς ανά 10.000 κάτοικους και στη τελευταία θέση η Δυτική Μακεδονία με 30,3 ιατρούς ανά 10.000 κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 σε σχέση με το 2021 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκε πανελληνίως η τρίτη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του αριθμού των γιατρών.

Στους οδοντιατρικούς συλλόγους της Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εγγεγραμμένοι 550 οδοντίατροι από τους 11.063 που είναι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους της Ελλάδας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογούν 9,7 οδοντίατροι ανά 10.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος της Ελλάδας είναι 13 οδοντίατροι ανά 10.000 κατοίκους. Στην κορυφή της σχετικής κλίμακας βρίσκεται η Αττική με 17,7 οδοντίατρους ανά 10.000 κάτοικους και στη τελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο με 7,2 οδοντίατρους ανά 10.000 κατοίκους.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 507 φαρμακεία από τα 10.552 της Ελλάδας. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογούν 8,9 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος της Ελλάδας είναι 9,9 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους. Στην κορυφή της σχετικής κλίμακας βρίσκεται η Θεσσαλία με 11,1 φαρμακεία ανά 10.000 κάτοικους και στην τελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο με 7,7 φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους.

Οι εγγεγραμμένοι επαγγελματίες υγείας σε σύνολο Χώρας ανήλθαν το 2022 σε 103.717 έναντι 102.166 το 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 1,5%. Οι εγγεγραμμένοι ιατροί στους Ιατρικούς Συλλόγους το έτος 2022 ανήλθαν σε 68.469 στο σύνολο της Χώρας παρουσιάζοντας αύξηση 1,7% σε σχέση με τα στοιχεία έτους 2021. Οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι το έτος 2022 ανήλθαν σε 13.904 στο σύνολο της Χώρας, παρουσιάζοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αναφορικά με τον αριθμό των φαρμακοποιών, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο αριθμός των φαρμακοποιών που εργάστηκαν σε φαρμακεία το έτος 2022 ανήλθε σε 11.267 έναντι 11.414 το έτος 2021

Αναλυτικά στοιχεία, ανά Περιφέρεια για τους ιατρούς, τους οδοντιάτρους, τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς παρουσιάζονται στους πίνακες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νεότερα για την υγεία του

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστήρια Επιστολή στη Μαιευτική Κλινική Άργους

AGGELOS DRITSAS

«Αποφασιστική δράση για την κλιματική προσαρμογή και την προστασία των πολιτών»

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΝ: Σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης της νέας αντλίας στο αντλιοστάσιο του Αναβάλου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στις σπηλιές των Διδύμων

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από την ζωή ο Αντώνιος παλυβος

AGGELOS DRITSAS

Judo, Sambo – ΕΟΣ Αχαρνών

AGGELOS DRITSAS

ΣΗΜΕΡΑ : Ο Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, 40 ετών, έχασε τη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Γίνε κομμάτι του μύθου και φτιάξε τη δική σου ομάδα που θα λύσει του γρίφους,

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζονται τα έργα Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

AGGELOS DRITSAS

19 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναύπλιο από Ενώσεις Αστυνομικών της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Βρεθήκαμε στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ,

AGGELOS DRITSAS