ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Περιφερειακή Επιτροπή | Αποφάσεις για τη μεταφορά μαθητών και έργα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη συνέχιση του συστήματος μεταφοράς μαθητών και την εκτέλεση έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η έγκριση ενός έργου αποχιονισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των πιθανών έκτακτων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, εγρίθηκαν τα πρακτικά του διαγωνισμού για την αποκατάσταση της λειτουργίας ενός Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στη Λακωνία, καθώς και η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή μονοπατιού προς τον χώρο των Καρυάτιδων στις Καρυές.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος, όλα τα έργα υλοποιούνται με προγραμματισμό και μελέτες, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή τους. Τα έργα αποχιονισμού και οι παρεμβάσεις στο σύστημα μεταφοράς μαθητών κρίνονται ως καίριες δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα και την ομαλή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Εκτός από τα έργα υποδομών, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και σε άλλες στρατηγικές δράσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Ένα από τα βασικότερα θέματα ήταν η έγκριση των πρακτικών για την ανάδειξη αναδόχου στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπως επισημάνθηκε, ο τουρισμός αποτελεί άμεση προτεραιότητα, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την αύξηση των εσόδων από τον τουριστικό τομέα, που παραμένουν χαμηλότερα από το αναμενόμενο για την περιοχή.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν δύο διαγωνισμοί για τη συνοδεία δράσεων που σχετίζονται με το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μια πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν καταδεικνύουν τον στόχο της Περιφέρειας να αντιμετωπίζει άμεσα τα θέματα καθημερινότητας και να ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής με στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο στον τομέα των έργων υποδομής όσο και της κοινωνικής στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέτρος Τατούλης: Δημιουργούμε ισχυρό brand name για τα Πελοποννησιακά προϊόντα

AGGELOS DRITSAS

Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης της αυτοδιοίκησης – Φόβοι για νέα γενιά «κόκκινων» δήμων

AGGELOS DRITSAS

Oταν τα παιδιά δείχνουν το δρόμο για ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα Iωάννης Μαλτέζος

AGGELOS DRITSAS

Οργώνει την Κορινθία ο Πέτρος Τατούλης: Επισκέφθηκε και τις περιοχές που επλήγησαν

AGGELOS DRITSAS

«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΟΝΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ».

AGGELOS DRITSAS

Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ: ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Τ.Χρόνης: Η Τραχεια, το Κολιακι και οι μικρότεροι οικισμοί ήταν πάντοτε ένα κύτταρο επιχειρηματικότητας και πρωτογενούς παραγωγής

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών για την προστασία ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κατά την περίοδο του καύσωνα

AGGELOS DRITSAS

Επίδαυρος: Το Φιλοζωικό Σωματείο “Αρτάμιτι” ξεκίνησε τις στειρώσεις αδέσποτων γατιών

AGGELOS DRITSAS

o Φαχραλντίν θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τη ΔΕΥΑ και το δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο… με (20.000€) πλέον ΦΠΑ ο τεχνοκράτης μεταγραφή από την ομάδα Καμπόσου και Δήμου Άργους- Μυκηνών…

AGGELOS DRITSAS

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο,

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS