ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων υπέγραψαν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με τον Πρόεδρο του  Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Αντώνη Ζαμπέλα, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστου Λαμπρόπουλου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπύρου Ζαχαριά και υπηρεσιακών παραγόντων με σκοπό τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2024-2025 μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων με σκοπό την διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, διασφαλίζουμε την υγεία των πολιτών και την προστασία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων στην αγορά τροφίμων. Τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή  σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Βασικοί στόχοι:

  • Η ενίσχυση συνεργασίας και του συντονισμού των αρμόδιων Αρχών για την υλοποίηση προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για το 2024 και 2025 με την εφαρμογή κοινών πρακτικών των υπηρεσιών σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στην αγορά.
  • Η διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών και κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών.
  • Η διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών.
  • Η υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους ξένων αποστολών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημήτρης Πτωχός: «Στρατηγικές υποδομές για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της Κορινθίας»

AGGELOS DRITSAS

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην εκπομπή «Βήμα Αυτοδιοίκησης»

AGGELOS DRITSAS

ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ”ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ”. Το παντοπωλείο μας ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σας περιμένουμε όλους είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι.

AGGELOS DRITSAS

Ποδοσφαιριστής ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο

AGGELOS DRITSAS

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στην ΕΡΤ: Η ανεξάρτητη, συμπεριληπτική και διεκδικητική αυτοδιοίκηση είναι το νέο που οδηγεί στο μέλλον

AGGELOS DRITSAS

13 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στο Κontra: Τον αντίπαλο μου τον επέβαλαν σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα

AGGELOS DRITSAS

Με κέφι και χορό το καρναβάλι της Νέας Κίου [φωτογραφίες]

AGGELOS DRITSAS

Έγγραφο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων για τη διακοπή εργασιών φύτευσης στον κυκλικό κόμβο

AGGELOS DRITSAS

Πρόγραμμα Ακριδοκτονίας στην Π.Ε. Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS